Daydream køber dansk mobil-firma

Det svenske spilforlag Daydream overtager danske Kidz Wireless, der har mobil-rettigheder til en række internationale varemærker. Selskabet har mobilretten til blandt andet alle Warner Brothers' mobilprodukter som Batman og Harry Potter.

Selskabet Kidz Wireless er det andet danske firma, som det svenske spilforlag Daydream har købt de sidste 12 måneder. Den første var spiludvikleren Rezet, der blev købt i december 2004.

Kidz Wireless var en del af Kidz Entertainment og er måske ukendt for mange, men firmaet har været særdeles dygtigt til at anskaffe sig attraktive rettigheder til mobil underholdning.

- De aftaler skal de to stiftere blive ved med at skaffe os. Det er et lille firma, men det har været vigtigt for os at få købt det og dermed få fat i blandt andre Warner Brothers og Mastermind, forklarer Mads V. Jørgensen, Daydreams danske direktør.

Begynder med Batman
Grundlæggerne af Kidz Wireless, Claus Tømming og Morten Geschwendtner, kører ufortrødent videre med hovedfirmaet Kidz Entertainment, men vil fungere som konsulenter.

De får mellem en mllion og 1,9 millioner aktier i Daydream for at slippe roret. En pris, der ikke imponerende, når kursen ligger og roder nede ved tre svenske kroner.

- Ja, de gør det ikke for at få en hurtig gevinst. Vi har jo haft et lidt turbulent år, men vi tror alle på, at det kan gå fremad, siger Mads V. Jørgensen.

Stifterne af Kidz Wireless har kørt enheden som et slags tomt firma, der ikke indeholdt andet end rettighederne.

Derfor er der ikke kommet produkter ud af rettighederne. Men det kommer nu.

- Vi begynder med 'Batman Begins' når den får premiere d. 21, juli. Det bliver både mobilspil, billeder ringetoner, trailere og så videre, fortæller Mads V. Jørgensen.

Aggressiv strategi
Mads V. Jørgensen har siddet i direktørstolen i Malmø siden maj og satser hårdt for at rette firma- og aktiekurs op.

- Vi har ikke en strategi at gå efter danske virksomheder, men vi kigger på landene omkring os. Vi har en aggressiv strategi angående opkøb, så vi kan berettige vores plads på markedet og vokse hurtigt, forklarer Mads V. Jørgensen.

Daydream har designet og udviklet spil siden 1994 og har i dag 15 medarbejdere. Fokus er på skandinavisk distribution, udgivelse og produktion af mobilspil.

IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.