Daydream køber dansk mobil-firma

Det svenske spilforlag Daydream overtager danske Kidz Wireless, der har mobil-rettigheder til en række internationale varemærker. Selskabet har mobilretten til blandt andet alle Warner Brothers' mobilprodukter som Batman og Harry Potter.

Selskabet Kidz Wireless er det andet danske firma, som det svenske spilforlag Daydream har købt de sidste 12 måneder. Den første var spiludvikleren Rezet, der blev købt i december 2004.

Kidz Wireless var en del af Kidz Entertainment og er måske ukendt for mange, men firmaet har været særdeles dygtigt til at anskaffe sig attraktive rettigheder til mobil underholdning.

- De aftaler skal de to stiftere blive ved med at skaffe os. Det er et lille firma, men det har været vigtigt for os at få købt det og dermed få fat i blandt andre Warner Brothers og Mastermind, forklarer Mads V. Jørgensen, Daydreams danske direktør.

Begynder med Batman
Grundlæggerne af Kidz Wireless, Claus Tømming og Morten Geschwendtner, kører ufortrødent videre med hovedfirmaet Kidz Entertainment, men vil fungere som konsulenter.

De får mellem en mllion og 1,9 millioner aktier i Daydream for at slippe roret. En pris, der ikke imponerende, når kursen ligger og roder nede ved tre svenske kroner.

- Ja, de gør det ikke for at få en hurtig gevinst. Vi har jo haft et lidt turbulent år, men vi tror alle på, at det kan gå fremad, siger Mads V. Jørgensen.

Stifterne af Kidz Wireless har kørt enheden som et slags tomt firma, der ikke indeholdt andet end rettighederne.

Derfor er der ikke kommet produkter ud af rettighederne. Men det kommer nu.

- Vi begynder med 'Batman Begins' når den får premiere d. 21, juli. Det bliver både mobilspil, billeder ringetoner, trailere og så videre, fortæller Mads V. Jørgensen.

Aggressiv strategi
Mads V. Jørgensen har siddet i direktørstolen i Malmø siden maj og satser hårdt for at rette firma- og aktiekurs op.

- Vi har ikke en strategi at gå efter danske virksomheder, men vi kigger på landene omkring os. Vi har en aggressiv strategi angående opkøb, så vi kan berettige vores plads på markedet og vokse hurtigt, forklarer Mads V. Jørgensen.

Daydream har designet og udviklet spil siden 1994 og har i dag 15 medarbejdere. Fokus er på skandinavisk distribution, udgivelse og produktion af mobilspil.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere