Små e-handelsfirmaer vil overleve sammen

De nye, skærpede sikkerhedskrav fra Visa og Mastercard koster op mod 150.000 kroner om året for udbydere af betalingssystemer. Det har fået 20 danske konkurrenter til at gå sammen og forlange en økonomisk forsvarlig løsning fra PBS og de konsulenter, der skal tjekke dem.

Nye, skrappe sikkerhedskrav fra Visa og Mastercard - og dermed også PBS, der har monopol på dankorttransaktioner i Danmark - tvinger en lang række små e-handelsefirmaer i knæ.

Computerworld kunne i sidste uge berette, at sikkerhedskravene betyder, at de små betalings-gateway-firmaer skal have tjekket it-sikkerheden en gang om året.

De skal også udføre en række faste, nedskrevne procedurer. Alt sammen noget der koster mange flere penge end de små, ofte enkeltmandsejede virksomheder, har råd til.

Skadeligt for konkurrencen

20 af de små gateway-firmaer lægger nu midlertidigt den indbyrdes konkurrence på is for at møde truslen om lukning i fællesskab.

- Hvis ikke der kan findes en anden løsning end at betale et konsulentfirma 150.000 kroner årligt for at kontrollere vores sikkerhed, vil mange mindre virksomheder bukke under. Det vil skade konkurrencen, siger Steen Kramer fra Amaster.dk

Han har taget initiativet til at samle de små udbydere og kræve et møde med PBS og konsulenthusene.

- Vi er alle enige om, at sikkerhed er vigtig. Uden den, ingen e-handel, men det må kunne gøres smartere. Målet med mødet er at finde en både sikkerhedsmæssig og økonomisk forsvarlig løsning. Vi vil være sikre på at få mere sikkerhed for pengene, siger Steen Kramer.

Hos Fort Consult, der er et af de fire certificerede konsulenthuse, der må udføre sikkerhedskontrollen, stiller man gerne op til møde med de små gatewayfirmaer.

- Vi synes, at det er et godt initiativ fra de mindre virksomheder. Vi vil gerne være med til at se på, om der kan laves en fælles standard, som kan certificeres, siger Ulf Munkedal, administrerende direktør i Fort Consult.

Sikkerhed eller markedsregulering?

Det har været fremme, at kravene er kommet for at mindske antallet af udbydere af betalingsløsninger.

Hos Catpipe, der har udviklet Cashcow Gateway, mener direktør Peter Christensen, at de nye krav mere handler om markedsregulering end om sikkerhed.

- Sikkerheden på de fleste betalingsservere er udformet, så det ikke er muligt at stjæle kortdata fra dem, fordi de ikke opbevares på serveren. Når Visa og Mastercard alligevel ønsker, at alle, der videresender data til PBS, bliver behandlet efter samme regler, som for servere, der opbevarer data, kan man komme i tvivl, om hensigten er sikkerhedsregulering eller markedsregulering, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere