DSB S-tog vil kontrollere billetter med Tetra

Billetkontrollører, lokomotivførere og andet S-togs-personale i marken skal fremover kommunikere trådløst sammen via Tetra-teknologien. DSB S-tog har tegnet en stor millionkontrakt med Motorola.

Det er snart slut med at ty til mobiltelefoner, når personalet hos DSB S-tog skal tale sammen i marken.

DSB har nu sat underskriften på en flerårig kontrakt med Motorola, der betyder at al S-togs-personale i marken, fra billetkontrollører til lokomotivførere, skal tale sammen via Tetra-radioer.

Værdien af ordren nærmer sig et tocifret millionbeløb.

Ifølge økonomidirektør Claus Nielsen fra DSB S-tog skyldes skiftet dels, at frekvenstilladelsen på de hidtidige serviceradioer var udløbet, dels at man i for høj grad har baseret sig på almindelige GSM-mobiltelefoner.

- I de situationer, hvor der er en krise eller kaos, vil man ofte opleve, at GSM-radioen går ned lokalt og i virkeligheden der, hvor der er brug for den. Vi har også været begrænset ved, at man ikke kunne lave gruppeopkald, siger han.

Blå blink
Tetra er en mobilteknologi udviklet til beredskabet i Europa, og den giver netop mulighed for at prioritere opkald og lave gruppekald.

Det er væsentlige funktioner, når politi, ambulancer og redningsfolk skal kommunikere sammen i en krisesituation.

Motorola har en af to landsdækkende danske Tetra-licenser, og selskabet har været nødt til at satse på det kommercielle marked, fordi regeringen endnu ikke har taget en beslutning om Tetra i det offentlige.

Med DSB S-tog har Motorola vundet det andet store EU-udbud, efter selskabet sidste år fik en stor HUR-ordre på at levere Tetra til 1.200 busser i København.

Kommerciel strategi
- Det bekræfter vores kommercielle strategi, og det bekræfter for os, at Tetra er uden sidestykke, når professionelle organisationer skal vælge fremtidssikret digital kommunikation, siger Bo Wassberg, administrerende direktør for Motorola.

Motorola har vundet selve ordren, mens datterselskabet Tetranet skal levere Tetra-dækningen via selskabets mange mobilmaster i hovedstadsområdet.

- Teknologien åbner mulighed for, at kunderne får deres eget private, virtuelle, netværk inde i systemet. Set fra den enkelte kunde har man oplevelsen af at have sit eget netværk, fortæller Bo Wassberg.

Tetra-radioerne vil fra begyndelsen komme med positionering, GPS, så DSB S-tog kan se, hvor medarbejderne befinder sig. Samtidig vil det via radioerne være muligt for billetkontrollører at slå CPR-numre op.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.