DSB S-tog vil kontrollere billetter med Tetra

Billetkontrollører, lokomotivførere og andet S-togs-personale i marken skal fremover kommunikere trådløst sammen via Tetra-teknologien. DSB S-tog har tegnet en stor millionkontrakt med Motorola.

Det er snart slut med at ty til mobiltelefoner, når personalet hos DSB S-tog skal tale sammen i marken.

DSB har nu sat underskriften på en flerårig kontrakt med Motorola, der betyder at al S-togs-personale i marken, fra billetkontrollører til lokomotivførere, skal tale sammen via Tetra-radioer.

Værdien af ordren nærmer sig et tocifret millionbeløb.

Ifølge økonomidirektør Claus Nielsen fra DSB S-tog skyldes skiftet dels, at frekvenstilladelsen på de hidtidige serviceradioer var udløbet, dels at man i for høj grad har baseret sig på almindelige GSM-mobiltelefoner.

- I de situationer, hvor der er en krise eller kaos, vil man ofte opleve, at GSM-radioen går ned lokalt og i virkeligheden der, hvor der er brug for den. Vi har også været begrænset ved, at man ikke kunne lave gruppeopkald, siger han.

Blå blink
Tetra er en mobilteknologi udviklet til beredskabet i Europa, og den giver netop mulighed for at prioritere opkald og lave gruppekald.

Det er væsentlige funktioner, når politi, ambulancer og redningsfolk skal kommunikere sammen i en krisesituation.

Motorola har en af to landsdækkende danske Tetra-licenser, og selskabet har været nødt til at satse på det kommercielle marked, fordi regeringen endnu ikke har taget en beslutning om Tetra i det offentlige.

Med DSB S-tog har Motorola vundet det andet store EU-udbud, efter selskabet sidste år fik en stor HUR-ordre på at levere Tetra til 1.200 busser i København.

Kommerciel strategi
- Det bekræfter vores kommercielle strategi, og det bekræfter for os, at Tetra er uden sidestykke, når professionelle organisationer skal vælge fremtidssikret digital kommunikation, siger Bo Wassberg, administrerende direktør for Motorola.

Motorola har vundet selve ordren, mens datterselskabet Tetranet skal levere Tetra-dækningen via selskabets mange mobilmaster i hovedstadsområdet.

- Teknologien åbner mulighed for, at kunderne får deres eget private, virtuelle, netværk inde i systemet. Set fra den enkelte kunde har man oplevelsen af at have sit eget netværk, fortæller Bo Wassberg.

Tetra-radioerne vil fra begyndelsen komme med positionering, GPS, så DSB S-tog kan se, hvor medarbejderne befinder sig. Samtidig vil det via radioerne være muligt for billetkontrollører at slå CPR-numre op.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Atea stormer frem: Her er de 20 it-leverandører som branchen mener har de bedste produkter, ydelser og service
Computerworld Image 2021: Disse 20 selskaber leverer ifølge det professionelle it-Danmark de bedste produkter, de bedste ydelser og har den bedste service. Se listen her.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.