Sitecore investerer sig til millionunderskud

CMS-huset Sitecore, der har fået et ordentligt hak i indtjeningen, forklarer selv millionunderskuddet som "en nødvendig investering i en hurtig internationalisering". Selskabet er gået fra 10 til 44 medarbejdere på kort tid.

"En nødvendig investering i en hurtig internationalisering."

Sådan forklarer den danske content management-virksomhed Sitecore, at flere års voldsom vækst i indtjeningen er forvandlet til millionunderskud.

- Det er et valg, vi har truffet. Vi er gået fra 10 til i dag 44 ansatte og har ændret organisationsstruktur, og selvom vi kommer ud med et resultat før skat på minus 2,6 millioner kroner, så er Sitecore stadig en solid og velpolstret virksomhed, siger Michael Seifert, administrerende direktør, Sitecore.

Sitecore har i dag salgskontorer i Danmark, Tyskland, England, USA og så et internationalt kontor, der "tager sig af det, de andre ikke tager sig af."

Den nye struktur betyder, at salgskontorerne kun tilbagefører en del af licensindtægterne til moderselskabet. Sitecore ejer ikke selskaberne i USA, England og Tyskland, men har option på at overtage dem på et senere tidspunkt.

Kun bruttofortjeneste

Blandt andet på grund af den nye organisation oplyser Sitecore ikke længere omsætningen, men kun bruttofortjenesten.

Udover nye salgskontorer har Sitecore også etableret sig i Ukraine med et egentligt udviklingsselskab befolket med 16 lokale udviklere.

- Den grundlæggende programmering sker fortsat i Danmark, mens udviklingen af add on-produkter og tillægsmoduler bliver klaret i Ukraine mere præcist i byen Dniepropetrovsk, fortæller Michael Seifert.

Han forventer at øge omsætningen med 50 procent i indeværende regnskabsår, og at resultatet bliver et overskud.

Mere end halvdelen af omsætningen stammer fra salg til udlandet, og også den tendens forventer Sitecore-direktøren vil fortsætte.

Sitecore lancerede version fem af sit content managementsystem i sommer, der som forgængeren retter sig mod brug på websites og i intra-, og extranets.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere