Gratis netleksikon vil stoppe vandaler

Netleksikonet Wikipedia har besluttet at stramme sikkerheden, så nyoprettede eller anonyme brugere ikke længere kan ændre artikler, der er blevet udsat for hærværk.

Internet-encyclopædien Wikipedia, der på det seneste har måttet lægge ryg til en del kritik af dens troværdighed, strammer nu reglerne for ændring af artikler for at forhindre hærværk.

Det sker efter en række tilfælde, hvor folk af forskellige grunde har misbrugt Wikipedias åbenhed og har vandaliseret artikler om alt fra "kærlighed" til "George W. Bush".

Det, der udløser opstramningen, er en sag, hvor den tidligere rådgiver for den amerikanske præsidentkandidat Robert Kennedy af en spøgefugl blev fremstillet som medskyldig i attentaterne på Robert Kennedy og John F. Kennedy.

Det fik i første omgang Wikipedias administration til at ændre reglerne, så anonyme brugere ikke kan oprette nye artikler.

Nu bliver sikkerheden så strammet endnu en tand: Fremover kan nye eller anonyme brugere heller ikke rette i artikler, der bliver "spærret" af webstedets administratorer.

Det skal stoppe for det hærværk, der udføres mod visse artikler, hvor personer ændrer eller sletter indholdet.

Wikipedias troværdighed blev for nylig sat under lup af det videnskabelige tidsskrift Nature, som bad eksperter om at læse korrektur på artikler fra henholdsvis Wikipedia og Encyclopedia Britannica.

Eksperterne fandt fejl i begge værker med en lille overvægt hos Wikipedia, som dog ikke har holdt netleksikonet tilbage fra at skrive en artikel om Natures sammenligning.

http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:External_peer_review
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.