Højesteret: Dansk Internet Forum er lovlig

Dansk Internet Forum, der gennem DK Hostmaster varetager landedomænet .dk, er lovlig, fastslår Højesteret i en dom, der afslutter seks års tvist med Digital Marketing Support, der langt fra er tilfreds med dommen.

Internet-adresser med landedomænet .dk skal fortsat varetages af Dansk Internet Forum (DIFO), der er i sin fulde ret til at opstille regler og vilkår for tildeling af adresserne.

Det fastslår Højesteret i en afgørelse i den mange-årige sag mellem Dansk Internet Forum og Digital Marketing Support.

Højesteret stadfæster dermed i det store og hele en tidligere afgørelse, som Sø- og Handelsretten traf i juni 2004.

DMS er utilfreds

DMS har i flere år forsøgt at fravriste Dansk Internet Forum retten til at administrere .dk og samtidig få erklæret hele DIFO's regelsæt og struktur for ugyldig.

DIFO's bestyrelsesformand dr.jur. Mads Bryde Andersen glæder sig over Højesterets afgørelse, der ifølge ham fastslår, at DIFO står på "sikker juridisk grund".

Til gengæld er Anani Voulé, direktør i Digital Marketing Supprt, langt fra tilfreds med afgørelsen.

- Sagen er ikke slut. Jeg anfægter hele dommens gyldighed og mener, at sagen skal gå om, siger han.

Han overvejer at føre sagen videre til Menneskerettigheds-domstolen, oplyser han.

Fogedforbud opretholdes

Samtidig opretholder Højesteret dog det fogedforbud, som Digital Marketing Support fik nedlagt mod DIFO i slutningen af august 2002, der forbød DK Hostmaster - som hører under DIFO - at slette de såkaldte co.dk-domæner.

Det betyder, at DMS fortsat har lov til at sælge de co.dk-domæner, der på mange måder har været sagens kerne.

DIFO har hele tiden været utilfreds med, at Digital Marketing Support sælger subdomæner - eller third level domains - under domænenavnet co.dk videre til virksomheder og organisationer.

Men Dansk Internet Forum overskred sine beføjelser, da foreningen i maj 2000 inddrog domænet co.dk, som Digital Marketing Support registrerede i 1997, lød det i Sø- og Handelsretten i sommeren 2004. Og det giver Højesteret medhold i.

Metoden benyttes også i andre lande, hvor ".co" er betegnelsen for virksomheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere