Software AG vokser på Tibcos tilbagegang

Tyske Software AG har succes med sin integrationssoftware og åbner flere nordiske kontorer. Konkurrenten Tibco lukker derimod sine, mens Software AG ansætter Tibcos medarbejdere.

Den enes død er som bekendt den andens brød, men når det gælder markedet for integrationssoftware i Norden, burde ordet død ikke indgå.

- For vores vedkommende vokser markedet for XML-baseret integrationssoftware så meget, at vi åbner kontorer i både Norge og Finland og lige har åbnet i Sverige, siger Ole Kock, administrerende direktør for Software AG i Danmark.

Det tyske softwarehus har hidtil ikke haft en direkte repræsentation i de andre skandinaviske lande og Finland, men har klaret salget fra det danske hovedkvarter i Taastrup.

I 2006 lægger Software AG ud med seks medarbejdere i den svenske afdeling, fem i Finland og fem i Norge.

Fra 30 til 50 ansatte

Ifølge Software AG's marketingchef Lars Gram udvider det tyske softwarehus staben af medarbejdere heroppe nordpå fra knap 30 til 50 her i 2006.

Omvendt ser det ud for det amerikanske softwarehus Tibco, der centraliserer aktiviteterne i Norden. Tibco har lukket kontoret i Danmark og styrer nu de danske forretninger fra Stockholm.

Tibco har også mistet fem ansatte på kontoret i Stockholm i en kombination af opsigelser og fratrædelser.

Virksomheden udvikler og sælger integrationssoftware og såkaldte Business Process Mamagement-løsninger (BPM).

- Vi har ansat i alt fem af Tibcos tidligere medarbejdere heriblandt den danske og den svenske salgsdirektør, siger Ole Kock.

Måske for high end

Han ser en mulig forklaring på, at Tibco og Software AG har så forskelligt helt med integrationssoftwaren i Norden:

- Tibco sælger meget high end-orienterede løsninger rettet mod de allerstørste virksomheder. Min vurdering er, at Tibco måske er for high end til det danske marked.

Software AG rammer bredere og kan med XML integrere sine løsninger også andres platforme som eksempelvis Beas WebLogic og IBM's WebSphere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere