Danfoss-aftale mindsker Accenture-underskud

Den verdensomspændende aftale Accenture indgik med Danfoss sidste forår hjalp på det kedelige 2004/05-regnskab, men var ikke nok til at forvandle et massivt underskud til plus.

Accenture skal frem til 2008 implementere og vedligeholde et fælles forretningsystem den danske industrikoncern Danfoss.

Der er tale om en solid millionkontrakt, men det er ikke nok til at forvandle it-konsulenthuset Accentures massive underskud i 2004/05 til et plus.

Tabte millioner i København

Hvis ikke it-konsulent-virksomheden Accenture var løbet ind i massive problemer med udviklingen af et lønsystem til Københavns Kommune, ville selskabet have afsluttet regnskabsåret 2004/05 med overskud.

"Årets utilfredsstillende resultat kan primært henføres til Accentures indsats for at stabilisere leverancen til Københavns Kommune," skriver selskabet ligefrem i sin ledelsesberetning.

Accenture brugte sidste år næsten 200 millioner kroner på udviklingen af lønsystemet, og resultatet før skat endte med et underskud på minus 194 millioner kroner.

145 plus 28 millioner

Moderselskabet Accenture gruppen har skudt 145 millioner kroner i det danske datterselskab, men de er væk, og en yderligere kapitaltilførsel på 28 millioner kroner er blåstemplet i det amerikanske hovedkvarter og på vej her i 2006.

Bortset fra problemerne med københavner-systemet, så er forretningen Accenture gået pænt frem. Omsætningen steg fra 435 til 595 millioner kroner, og driften viser "en tilfredsstillende stigning i omsætningen…"

Faktisk konstaterer Accenture, at der både i regnskabsåret og i tiden efter regnskabsårets afslutning har været "tilfredsstillende tilgang af nye opgaver."

En af opgaverne bliver at implementere et fælles forretningssystem for Danfoss i 12 lande i Asien og syv lande i Latinamerika. Så vil det vise sig til næste år, om indtjeningen følger med ordreindgangen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere