Softwarehus dykker i halen på Virk.dk-problemer

Resultmaker, der står bag teknologi til den offentlige erhvervsportal Virk.dk, blev ramt hårdt på omsætningen, da Virk.dk løb ind i negativ omtale og langt fra har haft det ventede antal brugere og tjenester.

Den højt profilerede offentlige erhvervsportal Virk.dk har haft svært ved at leve op til forventningerne.

- Vi havde regnet med, at Virk.dk ville blive betydelig mere populær, end tilfældet er, og at vi ville hente omsætning på interessen for portalen, siger Anders Nørgaard, administrerende direktør for Resultmaker, der står bag den tekniske platform, Virk.dk baserer sig på.

Virk.dk kom ikke godt fra start, og det kan tydeligt ses på Resultmakers omsætning, der faldt med en million kroner fremfor som forudsagt sidste år at stige med 18 millioner kroner.

- Udover skuffede forventninger til virk.dk har væksten i vores engagementer i Polen og Holland heller ikke udviklet sig, som vi havde regnet med, siger Anders Nørgaard.

Landsdækkende løsning

Resultmaker har udviklet en sygedagpenge-løsning til Virk.dk. Løsningen har været i drift i 20 kommmuner og bliver landsdækkende om kort tid.

Ifølge Anders Nørgaard bliver Danmark meget snart det første land i verden, der har en digital signatur tilknyttet samtlige offentlige borgerrettede blanketter.

- Den digitale borgerservice, der omfatter alle disse blanketter, har vi udviklet i samarbejde med NNIT og Kommuneinformation, fortæller Anders Nørgaard.

På løsningssiden konkurrerer Resultmaker mod formularhuse som Dafolo, mens det på den tekniske front især er CSC, IBM og Tietoenator, selskabet konkurrerer med.

Med hensyn til forventningerne til indeværende regnskabsår er Anders Nørgaard blevet mere forsigtig.

- Jeg forventer, at vores omsætning vokser med 10-15 procent, og at indtjeningen vil ligge på nogenlunder det samme som i regnskabsåret 2004/05, lyder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere