Teknologien siver ud af konsulentydelser

I løbet af få år har ydelser fra konsulenthuset Itera skiftet fokus fra det teknologiske til det forretningsmæssige. Inden 2010 forventer direktøren, at 80 procent af løsningerne handler om forretning.

Konsulenthuset Itera leverede for få år siden meget teknologitunge ydelser, mens løsningerne i dag så småt begynder at få en overvægt af et forretningsmæssigt indhold.

- Analysehuset Gartner talte for nogle år siden om, at fordelingen af 80 procent teknologi og 20 procent forretning i ydelserne ville skifte, så indholdet i stedet ville blive 80 procent forretning og bare 20 procent teknologi. Så langt er vi ikke endnu, men tendensen er tydelig, siger John Aalling, administrerende direktør, Itera.

Inden 2010

John Aalling vurderer, at Iteras konsulentydelser inden 2010 vil leve op til Gartners forudsigelser.

- Vi etablerede en afdeling sidste år, der udelukkende fokuserer på at reducere indholdet af teknologi i løsningerne til fordel for forretningsprocesser og organisation. Den afdeling beskæftiger i dag fem mand og er en succes, som kunderne har taget positivt imod, siger John Aalling.

Itera Danmark er datterselskab af den norskejede koncern Itera Consulting Group, der også er repræsenteret i Sverige.

Virksomheden leverer it-konsulentydelser og udvikler portalløsninger, Business Intelligence og CRM (Computer Resources Management) til private virksomheder og offentlige organisationer.

Skar i budgetterne

I de første år efter årtusindskiftet var den største udfordring for Itera, at kunderne skar kraftigt i budgetterne, hvilket selvfølgelig gik ud over Iteras forretning.

- I dag er den største udfordring at rekruttere nye kvalificerede medarbejdere og fastholde de eksisterende, siger John Aalling.

Blandt milepælene i året, der er gået, er et projekt hos Dansk Industri, hvor Itera var med til at udvikle og standardisere rammerne for udarbejdelse af de såkaldte videnregnskaber.

Forventningerne til indeværende år er positive, men Iteras danske direktør vil ikke sætte tal på.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere