DK Hostmaster lukker 6.548 danske sites

Administratoren af de danske domæner har lukket 6.548 sites i denne måned på grund af manglende betalinger. De seriøse virksomheder er blevet bedre til at huske afgiften, mener direktør.

I de sidste tre uger har DK Hostmaster trukket stikket ud på 6.548 danske websites.

Det er sket på grund af manglende indbetaling af den årlige domæneafgift, fortæller Per Kølle, administrerende direktør for DK Hostmaster, som er administrator for alle danske domæner som ender på .dk.

Tallet er ikke usædvanligt. Samlet lukkede DK Hostmaster i hele 2005 omkring 65.000 domæner på grund af manglende betalinger. Normalt svinger antallet af lukkede domæner mellem 70.000 og 90.000 om året.

DK Hostmaster har i øjeblikket 680.000 registrerede danske .dk-domæner.

Det er uvist, om det fortrinsvis er private domæneejere eller virksomheder, som glemmer at betale regningen.

DK Hostmaster offentliggør nemlig ikke listen over de slettede domæner af hensyn til ejernes mulighed for at få dem genoprettet, siger Per Kølle.

Direktørbesøg sjældne

Men DK Hostmaster har ikke i løbet af den sidste måned oplevet besøg fra direktører af større virksomheder, som ville betale kontant for at genoprette glemte domæner her og nu. Det er eller sket mange gange tidligere.

- Det sker ikke mere. Jeg har ikke indtryk af, at virksomheder, som tager deres internet seriøst, kommer ud i denne her situation mere. Den slags ligger flere år tilbage, siger Per Kølle.

DK Hostmaster oplever jævnligt kritik fra domæneejere, som er vrede over, at deres domæne pludselig bliver lukket uden varsel. Men det afviser Per Kølle.

Fem måneders henstand

- Det er objektivt forkert. Vi sender en faktura en måned før domænet udløber, og 28 dage inde i den nye periode sender vi så et varsel om at pengene ikke er modtaget.
Samtidig oplyser vi, at domænet vil blive lukket om 14 dage. Herefter hviler det i tre måneder. Først herefter slettes domænet, siger Per Kølle.

Det koster 100 kroner at genåbne et domæne, hvis det bliver lukket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere