Bærbar med data på 196.000 HP-ansatte stjålet

Pensionsfirmaet, der administrerer nuværende og tidligere ansatte i Hewlett-Packards pensioner, har fået stjålet en bærbar pc med persondata på op mod 196.000 HP-folk.

Personlige og finansielle oplysninger om op mod 196.000 nuværende og tidligere ansatte i it-giganten Hewlett-Packard kan være havnet i de forkerte hænder efter et tyveri af en bærbar pc.

Data om de mange HP-folk lå på den bærbare, der tilhørte pensionsfirmaet Fidelity Investments.

- Det er ikke normal praksis, at vi har den type data liggende på en bærbar. Vi sætter betydelige begrænsninger for brugen så fortrolige oplysninger uden for huset, siger talskvinde Anne Crowley fra Fidelity.

Fidelity står for administrationen af HP-medarbejdernes pensionsopsparinger.

Tyveriet skete den 15. marts i forbindelse med et møde mellem en gruppe af medarbejdere i Fidelity, der blev holdt uden for huset.

Selskabet vil nu dække eventuelle tab, der måtte ske som følge af den stjålne bærbare pc.

Sagen er blot den seneste i en lang række tilfælde af tyverier eller bortkomne databaser med personlige oplysninger i USA.

En stjålen bærbar pc fra revisions- og konsulentfirmaet Ernst & Young, der forsvandt tidligere i år, indeholdt således personlige oplysninger om op mod i alt 100.000 ansatte fra blandt andet BP, Sun, Cisco og IBM. Det skriver nyhedstjenesten The Register.

Sidste år førte et hackerindbrud hos et firma, der validerer internetbetalinger med kreditkort, til, at op mod 40 millioner kreditkort blev kompromitteret.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle
Københavns Politi har nu i næsten et halvt år efterforsket det store YouSee-nedbrud, der gav sort skærm nytårsaften og særligt en 51-årig mands rolle i sagen. Her er status.
CIO
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
De danske virksomheder slipper for økonomiske huskekager, hvis de ikke overholder persondataforordningen, når den træder i kraft til maj næste år, vurderer professor.
Comon
Test af OnePlus 5: Stadig vanvittig meget telefon for pengene
OnePlus 5 er stadig en af de bedste smartphones til prisen - også selvom prisen ikke længere er helt lige så god.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Guide til hyperconverged infrastructure - Alt om forenklet it-infrastruktur
I dette white paper får du en guide til at komme i gang med Hyperconverged Infrastructure (forenklet it-infrastruktur)