Bærbar med data på 196.000 HP-ansatte stjålet

Pensionsfirmaet, der administrerer nuværende og tidligere ansatte i Hewlett-Packards pensioner, har fået stjålet en bærbar pc med persondata på op mod 196.000 HP-folk.

Personlige og finansielle oplysninger om op mod 196.000 nuværende og tidligere ansatte i it-giganten Hewlett-Packard kan være havnet i de forkerte hænder efter et tyveri af en bærbar pc.

Data om de mange HP-folk lå på den bærbare, der tilhørte pensionsfirmaet Fidelity Investments.

- Det er ikke normal praksis, at vi har den type data liggende på en bærbar. Vi sætter betydelige begrænsninger for brugen så fortrolige oplysninger uden for huset, siger talskvinde Anne Crowley fra Fidelity.

Fidelity står for administrationen af HP-medarbejdernes pensionsopsparinger.

Tyveriet skete den 15. marts i forbindelse med et møde mellem en gruppe af medarbejdere i Fidelity, der blev holdt uden for huset.

Selskabet vil nu dække eventuelle tab, der måtte ske som følge af den stjålne bærbare pc.

Sagen er blot den seneste i en lang række tilfælde af tyverier eller bortkomne databaser med personlige oplysninger i USA.

En stjålen bærbar pc fra revisions- og konsulentfirmaet Ernst & Young, der forsvandt tidligere i år, indeholdt således personlige oplysninger om op mod i alt 100.000 ansatte fra blandt andet BP, Sun, Cisco og IBM. Det skriver nyhedstjenesten The Register.

Sidste år førte et hackerindbrud hos et firma, der validerer internetbetalinger med kreditkort, til, at op mod 40 millioner kreditkort blev kompromitteret.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Dibs Payment Services A/S
Betalingssystemer til e-handel og detailhandel.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Kunstig intelligens og automatisering: Sådan kommer du i gang

En ny generation af langt mere intelligente og automatiserede it-løsninger har meldt deres ankomst på markedet. Disse vil i de kommende år fuldstændig forandre, hvordan it kan understøtte og forandre virksomheder og hele markeder. Men hvordan kommer man i gang med at udnytte kunstig intelligens og automatisering i virksomheden? Kom og få en række konkrete bud på, hvordan man gør.

30. marts 2017 | Læs mere


Computerworld Summit 2017

Den teknologiske udvikling buldrer afsted. Din organisation skal være digital. Den skal være sikker. Og så skal den være tilstrækkelig omstillingsparat til at møde den fremtid, som ingen rigtigt kender. Summit 2017 sætter fokus på de nye teknologier, forretnings- og driftsmodeller, og giver dig inspiration til, hvordan de kan give den maksimale værdi i din virksomhed.

04. april 2017 | Læs mere


Bedre arbejdsgange og bedre sikkerhed: Sådan får du mere ud af dine printere

Printerne er dyre maskiner, og området udviklet sig hastigt over mod stedse mere avancerede og tæt forbundne løsninger. Inden længe vil vi også begynde at se 3D-printere vinde indpas i virksomhederne. På dette How To seminar kan du se de bedste printer-løsninger på markedet lige nu ? og ikke mindst høre, hvordan du bedste muligt sikrer din printer mod cyberkriminelle, da printere er et oplagt mål.

25. april 2017 | Læs mere


Computerworld
Hackerne kaster sig over de fire største browsere: Her er den mest usikre browser
I en hackerdyst mellem Chrome, Firefox, Safari og Edge Chrome blev en af browserne lagt ned fem gange, mens hackerne ikke kunne få hul på en af de andre browsere i konkurrencen.
CIO
Grundfos opretter ny topstilling - her er selskabets nye 'head of digital transformation'
Pumpegiganten Grundfos i stor oprustning med it og digitalisering. Seneste tiltag er en ny topstilling i koncernen, hvor der netop er ansat en 'head of digital transformation.'
Comon
Top 5: De bedste spil baserede på film
Film, der bliver til spil, bliver enten fantastisk eller en fadæse. Her er de fem bedste spil baseret på en spillefilm
Channelworld
Ny EG-direktør har en plan: Sådan skal EG vokse sig større og endnu mere profitabel
Interview: Mikkel Bardram er ny administrerende direktør i EG. Selvom EG nu har 2.000 ansatte og en omsætning på 1,8 milliarder kroner, er der potentiale for endnu mere, mener den nye direktør.
White paper
Undersøgelse af kritiske anlæg
I 2015 afsluttede Coromatic Group en undersøgelse af kritiske anlæg, der dækkede årene 2000-2013. Undersøgelsen omfattede det nordiske hospitalsmarked og dets afhængighed af to virksomhedskritiske funktioner, strømforsyning og kommunikationsteknologi, under hensyntagen til den øgede mængde af data, der behandles i forskellige systemer.