Hitman bliver første danske spil til Xbox 360

Den danske spilsucces Hitman bliver i næste måned det første danskudviklede spil til Microsofts spilkonsol Xbox 360. Fjerde udgave af spillet skal sælges i mere end tre millioner eksemplarer.

Den fjerde udgave af det danskudviklede computerspil Hitman kommer også i en udgave til Microsofts nye spilkonsol Xbox 360, når spillet efter flere forsinkelser lanceres i næste måned.

Dermed bliver Hitman det første danskudviklede spil til den næste generation af spilkonsoller som Xbox 360 og Sonys Playstation 3.

Spillet er blevet forsinket flere gange, senest da spilforlaget SCi købte Eidos, som ejer danske IO Interactive.

Administrerende direktør Janos Flösser er nu glad for de forsinkelser, der har ramt spillet.

- Økonomisk set har det kostet flere penge, men omvendt har det betydet, at vi kan komme op på næste generation af spilkonsoller på et meget tidligt tidspunkt. Det er absolut et moralsk løft, at man ikke sakker bagud på sådan et marked, siger han.

Dansk kultursucces

Det har således været en betingelse fra Microsoft, at spillet udkommer til Xbox 360, der har været på markedet i fire måneder, samtidig med andre formater.

IO Interactive har i over to år arbejdet på spilteknologien til den næste generation af spilkonsoller, og de seneste fire måneder har 10 mand udelukkende arbejdet med Xbox 360-udgaven.

Forhåbningerne til spillet - som også udkommer til Xbox, Playstation 2 og pc - er tårnhøje, efter et stort tocifret millionbeløb er skudt i udviklingen.

Janos Flösser håber på at nå samme salg som Hitman Silent Assassin, der er solgt i mere end tre millioner eksemplarer og med en milliardomsætning er blandt de største danske kultureksport-succeser nogensinde.

Spillet er ikke bare vigtigt for IO Interactive med omkring 150 ansatte i Danmark.

Også den britiske ejer, SCi, er afhængig af en ny megasucces, hvis det børsnoterede selskab skal indfri forventningerne til et overskud i 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere