PBS-problemer lammer netbutikker

Internet-butikker i hele landet har mandag morgen og formiddag været plaget af driftsproblemer hos betalingsformidlerne PBS, der håndterer net-betalinger for butikkerne.

Internet-butikker har mandag morgen og formiddag af flere omgange været lammet af en fejl hos betalingsformidleren PBS, der håndtere betalinger med betalingskort.

Problemerne satte ind klokken fem mandag morgen og har siden af flere omgange lammet PBS's betalingserver, så det i længere perioder har været umuligt for internetbutikker at gennemføre kundernes betalinger.

- Vi har arbejdet på løse problemerne, og det ser ud til at køre som det skal nu, men jeg kan ikke garantere, at problemet er løst, siger kommunikationschef Pernille Kylling, PBS.

Kender ikke årsagen

Hun oplyser, at PBS endnu ikke kender årsagen til driftsproblemerne, men at man i øjeblikket arbejder på at finde den.

Tilsvarende driftsproblemer hos PBS satte op til julehandlen internetbutikkernes tålmodighed på prøve, fordi PBS's løsning hver dag på stort set samme tidspunkt gik ned.

I en periode på flere uger kunne eksempelvis selskabet Dibs, der hoster betalingsløsninger for omkring 1.500 danske internet-butikker, nærmest sætte uret efter serverproblemerne hos PBS.

Problemerne med svartiderne hos PBS stod på gennem flere uger hver dag klokken cirka 13.20.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere