Computerworld.dk fylder 10 år

Det er 10 år siden, at computerworld.dk, blev registreret og afløste det knapt så mundrette idg.dk/cw, der indtil da havde fungeret som baby-versionen af det nuværende computerworld.dk.

På søndag er det nøjagtigt 10 år siden, at IDG-koncernen, som ejer Computerworld og PC World, registrerede nærværende domæne, Computerworld.dk.

Det skete 23. april 1996. Det var dengang, hvor internettet var en fed lille baby med visse lovende træk og med tydeligt potentiale til med den rette næring at vokse sig stor og stærk.

I Danmarks førende it-mediehus skulle man naturligvis med på internet-bølgen - især når det stod tegnet i sol, måne og stjerner, at internettet kunne blive til noget stort.

Registreringen af computerworld.dk kom efter IDG, der er selskabet bag Computerworld, havde bragt daglige små-nyheder fra it-verdenen på nettet siden september 1995 på adressen idg.dk.

Her fra blev der henvist til nyheder på både idg.dk/cw, idg.dk/macworld og idg.dk/pcworld, indtil computerworld.dk gik i luften som site med navnet "ComputerWorld Wide Web", der dog i den første tid henviste til idg.dk/cw, hvor artiklerne og det øvrige indhold befandt sig.

Sitet var dengang det første herhjemme, der bragte daglige nyheder, selv om Ingeniøren faktisk var tidligere ude med at oprette en hjemmeside.

Kontaktoplysninger

Indholdet lå dengang et stykke vej fra de store mængder it-nyheder, der i dag findes på computerworld.dk. Internettet og dets muligheder var nye, og derfor skulle der første udarbejdes en strategi for, hvordan nettet skulle og kunne bruges

I de første år var sitet dog mest et slags visitkort for den trykte papir-udgave af Computerworld, der dengang var den klart dominerende udgivelse.

I de første år lå der kontaktoplysninger om redaktionen samt en indholdsoversigt, en liste over de mest spændende websites og andre småting på det meget simple website.

Der gik dog nogle år, inden Computerworld.dk som et af de allerførste medier herhjemme gik i luften som et rendyrket net-nyhedsmedie, som ikke var en lille knirkende anhænger af en stor moderavis.

Det skete i 1999, hvor IDG oprustede på nettet og begyndte at levere net-nyheder skrevet af dedikerede online-journalister, der alene leverede egen-produceret stof til Computerworld.dk.

Denne konstruktion har Computerworld bibeholdt. I dag skriver syv nyheds-journalister alene til Computerworld.dk, mens andre Computerworld-journalister alene skriver til avisen Computerworld og de medfølgende magasiner.

Den nuværende udgave af nyhedstjenesten er fjerde udgave - og tredje udgave af den fuldskala nyhedstjeneste, som også i dag forsyner it-branchen og nærmeste omegn med nyheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?