Forening omsætter for trekvart milliard

Den frivillige kæde af it-butikker CBC har fordoblet omsætningen fra 375 millioner kroner i 2000 til trekvart milliard kroner sidste år. "Vi lever højt på den lokale forankring," siger kædens direktør Peder Hvejsel.

De 65 butikker, der er i dag er kendt som den frivillige kæde af it-butikker CBC, havde sidste år en vækst i salget på 14 procent.

- De endelige tal kommer først i maj, men et kvalificeret gæt er, at vi omsatte for 750 millioner kroner sidste år, siger Peder Hvejsel, administrerende direktør, CBC.

Butikkerne har også, overordnet set, overskud på bundlinjen, men væksten på indtjeningen kan ifølge Hvejsel ikke følge omsætningen.

56 ejere

Kæden, der består af 65 udsalgssteder med 56 ejere, er vokset de sidste fem år i træk og også i indeværende år forventer direktøren, at væksten fortsætter.

- Vores samlede omsætning vokser i år med 10 til 15 procent, forventer Peder Hvejsel.

Han mener, at det er "den lokale forankring," der gør, at CBC-butikkerne klarer sig så godt, som tilfældet er.

- Hvis en virksomhed åbner klokken otte, og computerne ikke virker, kan vi være der en halv time senere. Det kan de store ikke. I hvert fald vil det koste en grumme masse penge, mener Peder Hvejsel.

Ligget der længe

Han er også overbevist om, at det mange steder er vigtigt for private kunder at kunne få rådgivning i en lokal butik, som har ligget der længe, og hvor personalet ikke skifter i tide og utide.

CBC daterer sig tilbage til 1993, hvor en stribe Commodore-forhandlere slog sig sammen i en indkøbsforening - Commodore Business Centre. Navnet blev senere ændret til Computer Business Centre og i dag bare CBC.

CBC er virksomhedsmæssigt et a.m.b.a. - det vil sige et andelsselskab med begrænset ansvar - lidt i stil med en forening.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

UI-designer med flair for apps

Netcompany A/S

IT Consultant

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere