Klik-patenter beskytter danske Targit

Det er lykkedes for danske Targit at hente patenter på noget så simpelt som klik-genveje. Firmaet sælger business intelligence-software, hvor der skal være færrest muligt klik til et godt beslutningsgrundlag.

Kunder, der investerer i en business intelligence-løsning (BI), vil have overblik, og de vil have det i en fart.

Det nordjyske softwarehus Targit udvikler BI-løsninger og udtager patent, hvis selskabet mener at have fundet en genvej til at opnå overblik med færre klik.

– Vores rolle er at lave BI-processerne, så den enkelte bruger opnår det størst mulige beslutningsgrundlag med færrest mulige klik med musen, forklarer Morten Middelfart, udviklingsdirektør, Targit.

At finde den slags genveje er udvikling på højt niveau, og Targit inddrager også kunstig intelligens (AI) i arbejdet med at skære produkterne til, så brugerens arbejde lettes, og antallet af klik reduceres.

– Efter min mening styrker det troværdigheden og din argumentationskraft over for kunderne, at du har patenter, der underbygger det, du siger, pointerer Morten Middelfart.

Han peger endvidere på, at Targits patenter hindrer, at produkterne umiddelbart kan kopieres.

To hjemme – og to på vej
Indtil videre har Targit fået udtaget to patenter, og der er to mere under behandling. I sidste instans bliver hvert patent typisk til to, fordi der udtages såvel et europæisk som et amerikansk patent.

Prisen ligger mellem 100.000 og 200.000 kroner fra opfindelsen er gjort, til der søges om patentet. Denne fase klares på et par måneder. Efterfølgende løber der omkostninger på til behandling og udtagning i de enkelte lande på 100.000-150.000 kroner. Alt i alt vil processen typisk tage to et halvt til fire år, vurderer Morten Middelfart.

– Vores erfaring er, at prisen falder i takt med, at man får en vis rutine i sine claims. Targits seneste patenter vil jeg anslå kommer til at koste omkring en kvart million kroner alt i alt, siger udviklingsdirektøren.

Targits salgsdirektør Flemming Madsen fortæller, at virksomheden er den næstmest succesfulde herhjemme til at udtage patenter på softwareudvikling.

Rasmus Andsbjerg, der er business intelligence-analytiker hos IDC, bifalder Targits fokus på patenter:

– Ved at udtage et patent hver gang selskabet har gjort en væsentlig opfindelse, sikrer det sig mod, at produkterne kopieres.

Måske til salg
Targit samarbejder tæt med Microsoft og sætter en ære i at supportere BI-produkter fra Microsoft så snart, de rammer forhandlernes hylder.

– Da Microsoft lancerede SQL Server 2005 sidste år, var vi klar med produkter, der understøttede, den samme dag, siger Flemming Madsen.

Targit leverer adskillige BI-produkter, der er klar til at blive lagt oven på systemer som Axapta og Navision.
På spørgsmålet om Targit er til salg, hvis Microsoft skulle være interesseret, svarer Flemming Madsen:

– Skulle Microsoft være interesseret, vil jeg tro, at aktionærerne vil vurdere et eventuelt bud. Det er vel almindeligt købmandskab, lyder det fra salgsdirektøren.
Analytikeren Rasmus Andsbjerg, mener, at Microsoft ville gøre et udmærket køb, hvis de overtog Targit.

– Ikke mindst fordi Targit er bundet stærkt sammen med Navision. Blandt andet har de lavet et fremstød i USA sammen med Microsoft, hvor de er “foretrukken partner” på Navision-løsninger, siger analytikeren.

Fra rødt til sort
Fra 2004 til 2005 gik Targit fra millionunderskud til ditto overskud. Ifølge salgsdirektøren er omsætningen vokset de sidste fire-fem år med 30-50 procent hvert år.

– Vi offentliggør ikke vores omsætning, men den er bestemt ikke noget at være flov over, siger Flemming Madsen, der også forventer, at omsætningen vokser med 30-50 procent i år.

De primære konkurrenter for Targit afhænger af hvilket segment, vi er i. Men spillere som Targit ofte møder er navne som Cognos, Business Objects og SAS Institute.

Blandt Targits dedikerede forhandlere finder man navne som Columbus IT Partner, EDB Gruppen, WM-data og Tectura. De sælger primært Targit løsninger i forbindelse med Navision og Axapta implementeringer. Øvrige Targit forhandlere er de dedikerede business intelligence huse Sigma, Accobat og SoftwareIQ.

Det eneste, IDC umiddelbart kan komme i tanke om, der kan give skår i Targits succes, er, hvis Microsoft selv begynder at levere BI-overbygninger til sine egne løsninger. Det ville koste markedsandele og sandsynligvis lægge en dæmper på Targits vækst.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hør historien om Apples datacenter i Viborg og få indsigt i GDPR-compliance i forbindelse med hosting og storage

Valget af storage-løsning er blevet et strategisk valg, der skal passes ind i virksomhedens overordnede mål og planer. På denne konference får du overblik over de væsentligste problemstillinger og indblik i nogle af de nyeste løsninger inden for moderne datacenter-drift, cloud-løsninger, serverum, drifts-modeller og it-sikkerhed.

18. januar 2018 | Læs mere


Dell EMC Integrated Data Protection Appliance (IDPA)

Effektiv databeskyttelse er ikke let at nå med mange af nutidens løsninger, hvor der ofte er kompleksitet i opsætningen eller behovet for at styre flere punktløsninger til forskellige applikationer, platforme eller datasiloer. På seminaret præsenteres du for løsninger designet til at hjælpe virksomheder med at imødegå disse udfordringer for databeskyttelse

18. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"
Dommen i Atea-sagen er flere måneder væk. Retten i Glostrup skulle have taget stilling til skyldsspørgsmålet i begyndelsen af februar, men enorme mængder nyt sagsmateriale får sagen til at trække ud. Nu er flere weekender inddraget til retsmøder de kommende måneder.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.