Klik-patenter beskytter danske Targit

Det er lykkedes for danske Targit at hente patenter på noget så simpelt som klik-genveje. Firmaet sælger business intelligence-software, hvor der skal være færrest muligt klik til et godt beslutningsgrundlag.

Kunder, der investerer i en business intelligence-løsning (BI), vil have overblik, og de vil have det i en fart.

Det nordjyske softwarehus Targit udvikler BI-løsninger og udtager patent, hvis selskabet mener at have fundet en genvej til at opnå overblik med færre klik.

– Vores rolle er at lave BI-processerne, så den enkelte bruger opnår det størst mulige beslutningsgrundlag med færrest mulige klik med musen, forklarer Morten Middelfart, udviklingsdirektør, Targit.

At finde den slags genveje er udvikling på højt niveau, og Targit inddrager også kunstig intelligens (AI) i arbejdet med at skære produkterne til, så brugerens arbejde lettes, og antallet af klik reduceres.

– Efter min mening styrker det troværdigheden og din argumentationskraft over for kunderne, at du har patenter, der underbygger det, du siger, pointerer Morten Middelfart.

Han peger endvidere på, at Targits patenter hindrer, at produkterne umiddelbart kan kopieres.

To hjemme – og to på vej
Indtil videre har Targit fået udtaget to patenter, og der er to mere under behandling. I sidste instans bliver hvert patent typisk til to, fordi der udtages såvel et europæisk som et amerikansk patent.

Prisen ligger mellem 100.000 og 200.000 kroner fra opfindelsen er gjort, til der søges om patentet. Denne fase klares på et par måneder. Efterfølgende løber der omkostninger på til behandling og udtagning i de enkelte lande på 100.000-150.000 kroner. Alt i alt vil processen typisk tage to et halvt til fire år, vurderer Morten Middelfart.

– Vores erfaring er, at prisen falder i takt med, at man får en vis rutine i sine claims. Targits seneste patenter vil jeg anslå kommer til at koste omkring en kvart million kroner alt i alt, siger udviklingsdirektøren.

Targits salgsdirektør Flemming Madsen fortæller, at virksomheden er den næstmest succesfulde herhjemme til at udtage patenter på softwareudvikling.

Rasmus Andsbjerg, der er business intelligence-analytiker hos IDC, bifalder Targits fokus på patenter:

– Ved at udtage et patent hver gang selskabet har gjort en væsentlig opfindelse, sikrer det sig mod, at produkterne kopieres.

Måske til salg
Targit samarbejder tæt med Microsoft og sætter en ære i at supportere BI-produkter fra Microsoft så snart, de rammer forhandlernes hylder.

– Da Microsoft lancerede SQL Server 2005 sidste år, var vi klar med produkter, der understøttede, den samme dag, siger Flemming Madsen.

Targit leverer adskillige BI-produkter, der er klar til at blive lagt oven på systemer som Axapta og Navision.
På spørgsmålet om Targit er til salg, hvis Microsoft skulle være interesseret, svarer Flemming Madsen:

– Skulle Microsoft være interesseret, vil jeg tro, at aktionærerne vil vurdere et eventuelt bud. Det er vel almindeligt købmandskab, lyder det fra salgsdirektøren.
Analytikeren Rasmus Andsbjerg, mener, at Microsoft ville gøre et udmærket køb, hvis de overtog Targit.

– Ikke mindst fordi Targit er bundet stærkt sammen med Navision. Blandt andet har de lavet et fremstød i USA sammen med Microsoft, hvor de er “foretrukken partner” på Navision-løsninger, siger analytikeren.

Fra rødt til sort
Fra 2004 til 2005 gik Targit fra millionunderskud til ditto overskud. Ifølge salgsdirektøren er omsætningen vokset de sidste fire-fem år med 30-50 procent hvert år.

– Vi offentliggør ikke vores omsætning, men den er bestemt ikke noget at være flov over, siger Flemming Madsen, der også forventer, at omsætningen vokser med 30-50 procent i år.

De primære konkurrenter for Targit afhænger af hvilket segment, vi er i. Men spillere som Targit ofte møder er navne som Cognos, Business Objects og SAS Institute.

Blandt Targits dedikerede forhandlere finder man navne som Columbus IT Partner, EDB Gruppen, WM-data og Tectura. De sælger primært Targit løsninger i forbindelse med Navision og Axapta implementeringer. Øvrige Targit forhandlere er de dedikerede business intelligence huse Sigma, Accobat og SoftwareIQ.

Det eneste, IDC umiddelbart kan komme i tanke om, der kan give skår i Targits succes, er, hvis Microsoft selv begynder at levere BI-overbygninger til sine egne løsninger. Det ville koste markedsandele og sandsynligvis lægge en dæmper på Targits vækst.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Dibs Payment Services A/S
Betalingssystemer til e-handel og detailhandel.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere


Computerworld
Brugerne raser efter opdatering: Giv os det gamle Skype tilbage
Microsoft opdaterede Skype-app'en til Android og iOS i sidste måned, men brugerne synes ikke om det nye design
CIO
Global it-boss: Du kan ikke lede en tech-virksomhed gennem et regneark - fornemmelse for teknologien er afgørende
Interview: Ledelsesgangen i en techvirksomhed må ikke være et gemmested for chefen. Hvis du vil have succes som leder i dag, skal du have hænderne nede i skidtet. Den amerikanske tech-topchef Pat Gelsinger guider dig her til succes som leder.
Comon
Skræmmende dokumentarfilm fremstiller berømt it-sikkerhedsekspert som skingrende sindsyg og farlig
En amerikansk dokumentarfilm der i øjeblikket kan ses på Netflix tegner et uhyggeligt billede af den mand, som millioner af computerbrugere over hele verden har lagt deres cybersikkerhed i hænderne på.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Hyperconverged infrastructure - Sådan optimeres datacentret på den enkleste og mest fremtidssikrede måde
Datacenteret i en virksomhed er en kompliceret og kostbar størrelser, som ikke ligefrem gør det nemt og hurtigt for it-afdelingen at hjælpe forretningen med nye initiativer. Det er en uholdbar situation, og nu findes der en løsning. Hyperconverged infrastructure kan løfte datacenteret ind i fremtiden. Et datacenter-i-en-boks kan sættes i sving på 20 minutter, det er let at administrere og kan opskaleres på fem minutter. Det hele er testet og konfigureret på forhånd, og tilmed er ydelsen er på enterprise-niveau. Læs mere i dette white paper.