Kurator accepterer bud på Netkoncept

Kurator for den kriseramte it-forhandler Netkoncept har accepteret JMI Invests tilbud på selskabets aktiviteter. Også Netkoncepts kreditorer giver grønt lys.

Efter at it-forhandleren Netkoncept fredag 28. april trådte i betalingsstandsning, har investeringsselskabet JMI Invest forhandlet med advokat Jørgen Elmer, der er kurator i boet, om at overtage aktiviteterne.

Nu har kurator accepteret tilbuddet fra JMI Invest, der blandt andre huser entertaineren Finn Nørbygaard i ejerkredsen. Det samme har selskabets største kreditorer.

Planen er ifølge direktør for JMI Invest, Asger Jensby, at videreføre aktiviteterne i et nyt selskab, men stadig under navnet Netkoncept.

Supplerer porteføljen

Om baggrunden for JMI Invests tilbud udtaler administrerende direktør Asger Jensby i en pressemeddelelse:

- Der er helt enkelt to årsager til, at vi har et ønske om at få Netkoncept ind i vores portefølje af selskaber. For det første er vi overbeviste om, at vi også isoleret set kan få en god og sund forretning ud af Netkoncept. For det andet supplerer Netkoncept på flere områder de selskaber, vi allerede ejer enten helt eller delvist.

JMI Invest skyder 35 millioner kroner ind som egenkapital og ansvarlig lånekapital og dertil 40 millioner kroner i driftskreditter, så leverandørerne "kan handle med os på kontant basis".

Det bliver selskabet JMI Invest 2, der overtager varelager, debitorer og kundekontrakter, mens medarbejderne får tilbud om ansættelse i JMI Invest 2.

JMI Invest tilbyder, at købesummen kan forhøjes, hvis virksomheden videresælges med fortjeneste inden for to år, og at boet kan få 50 procent af et eventuelt overskud det første år.

Altid ubehageligt

Jørgen Winther, der er administrerende direktør for en af kreditorerne, distributøren Four Leaf, udtaler:

- Det er naturligvis altid ubehageligt, når en samarbejdspartner går konkurs, men den løsning, JMI Invest er kommet med, er absolut fair, og jeg har tiltro til, at den nye ejer og ledelse kan skabe en sund og succesfuld forretning, udtaler

Som ny administrerende direktør er udpeget Bo Kruse, der har mere end 20 års erfaring i it-branchen.

De sidste 15 år har han været ansat i Microsoft, hvor han de sidste 10 år har beklædt en række ledende internationale poster, senest som General Manager for MSN Nordeuropa. Bo Kruse er 45 år.




IT-JOB

Unit IT

Project Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Graduate - Software Automation Program
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere