B-one lukker IP-adresser efter botnet-angreb

Webhotellet B-one har blokeret 1.500 IP-adresser efter et hacker-angreb. Blokeringen har også ramt enkelte uskyldige brugere med dynamiske IP-adresser.

Et forsøg på at lægge servere hos webhotellet B-one ned ved at bombardere dem med trafik i et såkaldt DDoS-angreb (Distributed Denial-of-Service) har fået webhotellet til at blokere cirka 1.500 IP-numre.

Blokeringen betyder, at en række uskyldige brugere med eksempelvis dynamiske IP-adresser også har fået blokeret for adgang til sider, der ligger på B-ones servere.

- Vi beklager naturligvis de gener, som dette har påført vores brugere. Vi er blevet gjort bekendt med cirka 30 tilfælde, hvor brugere har kontaktet os, og som vi naturligvis løbende har åbnet op for, oplyser B-ones administrerende direktør, Jacob Nordestgaard Jensen, i en e-mail til Computerworld.

Han fortæller, at B-one mandag morgen har fjernet blokeringen fra langt de fleste af de IP-numre, som har været blokeret efter DDos-angrebet.

Lammer serverne

Ifølge Jacob Nordestgaard Jensen blev DDoS-angrebet på B-ones servere indledt i sidste uge.

DDoS-angrebene består af store mængder datapakker, der sendes til en server for at overbebyrde den.

Konsekvensen er, at den enten bliver meget langsom eller helt holder op med at fungere.

Angrebspakkerne komme i dette tilfælde ifølge Jacob Nordestgaard Jensen sandsynligvis via et zombie-netværk eller botnet, som typisk består af tusindvis af intetanende computerbrugeres maskiner, som fjernstyres af en hacker under angrebet.

- Der har været 1.500 IP numre i dette angreb, og dem har vi derfor blokeret for i vores firewall. Det er vores eneste mulighed for at afværge et angreb. Desværre kan det også været gået ud over nogle få uskyldige, oplyser Jacob Nordestgaard Jensen.

Han fortæller, at B-one jævnligt ser, at computerbrugere uforvarende bliver involveret i DDoS-angreb, fordi de har mangelfulde anti-virusprogrammer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere