Sygdomme kan forebygges med chip i kroppen

Med fremtidens sundheds-it vil man ikke bare kunne kurere mange sygdomme bedre. Man vil også kunne forebygge sygdom i det hele taget.

Tromsø: På en international konference i Norge diskuterer forskere i disse dage, hvordan it vil forme fremtidens sundhedsvæsen.

Og der tænkes store tanker.

- I fremtiden vil vi ikke bare bruge it til at behandle folk, der er blevet syge. Vi vil også bruge it til at forebygge sygdomme i det hele taget, siger John Crawford, der er chef i IBM’s afdeling for Medical Imaging.

En af visionerne på konferencen om e-Health Beyond Tomorrow lyder, at man i fremtiden vil have en chip i huden, som advarer ens læge, hvis man er ved at blive syg.

Er en blodprop på vej, kan man få medicin på forhånd og dermed helt undgå, at blodproppen kommer.

Har man sukkersyge, sætter chippen selv gang i en alarm, når man har brug for insulin.

Virtuel motion

Der er dog også visioner om mere jordnær teknologi, der kan forhindre sygdom.

Fremtidsforsker Wendy L. Schultz mener, at fremtidens it vil hjælpe os med at få mere motion i dagligdagen, så man måske kan smide et par af de overflødige kilo.

- Det kan godt være, at man ikke har råd til en tennisbane i baghaven, men så vil man bare kunne spille tennis i den virtuelle verden i stedet, siger hun.

Hun peger på, at der allerede findes et sådan tilbud til Nintendo’s Wii, hvor man kan bruge en controller som ketcher og dermed få motion foran skærmen.

- Og den slags tilbud vil der komme mange flere af i fremtiden, siger Wendy L. Schultz.

Læs mere om konferencen 'Telemedicine and e-Health Beyond Tomorrow' i Tromsø.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere