Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Sygdomme kan forebygges med chip i kroppen

Med fremtidens sundheds-it vil man ikke bare kunne kurere mange sygdomme bedre. Man vil også kunne forebygge sygdom i det hele taget.

Tromsø: På en international konference i Norge diskuterer forskere i disse dage, hvordan it vil forme fremtidens sundhedsvæsen.

Og der tænkes store tanker.

- I fremtiden vil vi ikke bare bruge it til at behandle folk, der er blevet syge. Vi vil også bruge it til at forebygge sygdomme i det hele taget, siger John Crawford, der er chef i IBM’s afdeling for Medical Imaging.

En af visionerne på konferencen om e-Health Beyond Tomorrow lyder, at man i fremtiden vil have en chip i huden, som advarer ens læge, hvis man er ved at blive syg.

Er en blodprop på vej, kan man få medicin på forhånd og dermed helt undgå, at blodproppen kommer.

Har man sukkersyge, sætter chippen selv gang i en alarm, når man har brug for insulin.

Virtuel motion

Der er dog også visioner om mere jordnær teknologi, der kan forhindre sygdom.

Fremtidsforsker Wendy L. Schultz mener, at fremtidens it vil hjælpe os med at få mere motion i dagligdagen, så man måske kan smide et par af de overflødige kilo.

- Det kan godt være, at man ikke har råd til en tennisbane i baghaven, men så vil man bare kunne spille tennis i den virtuelle verden i stedet, siger hun.

Hun peger på, at der allerede findes et sådan tilbud til Nintendo’s Wii, hvor man kan bruge en controller som ketcher og dermed få motion foran skærmen.

- Og den slags tilbud vil der komme mange flere af i fremtiden, siger Wendy L. Schultz.

Læs mere om konferencen 'Telemedicine and e-Health Beyond Tomorrow' i Tromsø.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere