ComX ser lys forude efter tocifret milliontab

Selv om der stadig fosser godt med millioner ud af triple-play selskabet ComX, er meldingen, at der nu er styr på forretningen.

Der lyder positive toner fra triple-play selskabet ComX trods et nyt år med milliontab.

Det var nemlig et selskab i langt værre forfatning, som blandt andet erhvervsmanden Finn Helmer skød penge i sidste år og indsatte Nils Overgaard som administrerende direktør for.

– Der var problemer omkring vores teknologi, vores billing (fakturering, red) og den måde kunderne er blevet håndteret på. Men nu er vi i bund og har en velfungerende teknologi, og det er da nogle af de ting, som vi har taget skraldet på rent økonomisk. Det var en virksomhed, hvor der var væsentligt mere at gøre end vi havde forventet, siger Nils Overgaard.

Positiv drift

Af det netop indsendte regnskab fremgår det, at underskuddet for 2005 blev på godt 35 millioner kroner ud af en omsætning på godt 100 millioner kroner, men ComX-direktøren oplyser, at den negative tendens er vendt.

– De seneste fire måneder har vi haft positiv drift. Og man kan sige at pengene fosser ud rent regnskabsmæssigt, men vi har renset ud, så alle dårligdommene er væk. Man kan have tillid til os, og der er kommet vind i sejlene, siger Nils Overgaard, på en mobiltelefon midt under sejladsen Sjælland Rundt.

Stadig ikke TV3

ComX har blandt andet indgået to store aftaler i det sydlige Jylland og Nils Overgaard oplyser, at der er flere på vej også i udlandet.

– Vi arbejder i øjeblikket med store projekter - både herhjemme med også internationalt, siger han.

Som triple-play selskab leverer ComX både tv, telefoni og internet og selskabet røg sidste år ud i juridiske slagsmål med blandt andet Viasat, der ikke ville finde sig i, at Comx leverede TV3's signaler uden at have tilladelse hertil.

Der er stadig ikke TV3 i ComX-pakken, og de to selskaber har indgået en aftale, der betyder, at de ikke vil kommentere på situationen.

– Vi har lavet et forlig med Viasat, og den sag er lukket, og i dag er TV3 ikke med i vores pakke. Men vi lever jo i en foranderlig verden, siger Nils Overgaard.

Fuld af optimisme

ComX har også været sat i forbindelse med konkurrenten Dansk Bredbånd om en mulig fusion, der blandt andet kunne give ComX-kunderne adgang til TV3, men Nils Overgaard benægter, at der aktuelt er en fusion på trapperne.

– Vi kigger på alle muligheder, men vi har ingen konkrete forhandlinger med Dansk Bredbånd, siger han.

Når det gælder fremtiden er Nils Overgaard fuld af fortrøstning.

Efter selskabet har taget det store skrald og nu er parat til vækst er forventninger til positive pengestrømme også til stede.

– Vi forventer at fortsætte den positive drift og vi forventer at komme ind i et egentligt overskud på bundlinien i fjerde kvartal. Vi forventer at blive cash positive i slutningen af tredje kvartal og i begyndelsen af fjerde kvartal, siger direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere