ComX ser lys forude efter tocifret milliontab

Selv om der stadig fosser godt med millioner ud af triple-play selskabet ComX, er meldingen, at der nu er styr på forretningen.

Der lyder positive toner fra triple-play selskabet ComX trods et nyt år med milliontab.

Det var nemlig et selskab i langt værre forfatning, som blandt andet erhvervsmanden Finn Helmer skød penge i sidste år og indsatte Nils Overgaard som administrerende direktør for.

– Der var problemer omkring vores teknologi, vores billing (fakturering, red) og den måde kunderne er blevet håndteret på. Men nu er vi i bund og har en velfungerende teknologi, og det er da nogle af de ting, som vi har taget skraldet på rent økonomisk. Det var en virksomhed, hvor der var væsentligt mere at gøre end vi havde forventet, siger Nils Overgaard.

Positiv drift

Af det netop indsendte regnskab fremgår det, at underskuddet for 2005 blev på godt 35 millioner kroner ud af en omsætning på godt 100 millioner kroner, men ComX-direktøren oplyser, at den negative tendens er vendt.

– De seneste fire måneder har vi haft positiv drift. Og man kan sige at pengene fosser ud rent regnskabsmæssigt, men vi har renset ud, så alle dårligdommene er væk. Man kan have tillid til os, og der er kommet vind i sejlene, siger Nils Overgaard, på en mobiltelefon midt under sejladsen Sjælland Rundt.

Stadig ikke TV3

ComX har blandt andet indgået to store aftaler i det sydlige Jylland og Nils Overgaard oplyser, at der er flere på vej også i udlandet.

– Vi arbejder i øjeblikket med store projekter - både herhjemme med også internationalt, siger han.

Som triple-play selskab leverer ComX både tv, telefoni og internet og selskabet røg sidste år ud i juridiske slagsmål med blandt andet Viasat, der ikke ville finde sig i, at Comx leverede TV3's signaler uden at have tilladelse hertil.

Der er stadig ikke TV3 i ComX-pakken, og de to selskaber har indgået en aftale, der betyder, at de ikke vil kommentere på situationen.

– Vi har lavet et forlig med Viasat, og den sag er lukket, og i dag er TV3 ikke med i vores pakke. Men vi lever jo i en foranderlig verden, siger Nils Overgaard.

Fuld af optimisme

ComX har også været sat i forbindelse med konkurrenten Dansk Bredbånd om en mulig fusion, der blandt andet kunne give ComX-kunderne adgang til TV3, men Nils Overgaard benægter, at der aktuelt er en fusion på trapperne.

– Vi kigger på alle muligheder, men vi har ingen konkrete forhandlinger med Dansk Bredbånd, siger han.

Når det gælder fremtiden er Nils Overgaard fuld af fortrøstning.

Efter selskabet har taget det store skrald og nu er parat til vækst er forventninger til positive pengestrømme også til stede.

– Vi forventer at fortsætte den positive drift og vi forventer at komme ind i et egentligt overskud på bundlinien i fjerde kvartal. Vi forventer at blive cash positive i slutningen af tredje kvartal og i begyndelsen af fjerde kvartal, siger direktøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Salesforce åbner europæisk supercloud: Vil holde al data i Europa - her bliver den nye løsning først tilgængelig
Salesforce er på vej med europæisk cloud-løsning, der skal holde alle data på europæisk jord. Selskabet begynder at udrulle løsningen om få måneder. Om et år vil seks europæiske lande være dækket.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.