KL: Fujitsu, Traen og KMD størst på ESDH

83 af landets kommende 98 storkommuner har nu valgt systemer til elektronisk sags- og dokumenthåndtering, viser en ny undersøgelse. KMD, Fujitsu og et FESD-konsortium med Accenture og Traen sætter sig på flest kommuner.

83 af de kommende 98 storkommuner har nu lagt sig fast på et system til elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH).

Det viser en ny undersøgelse fra Kommunernes Landsforening (KL), der udnævner Fujitsu Services med 15 kommuner og et FESD-konsortium bestående af Traen og Accenture med 19 kommuner til at bliver blandt de største kommunale ESDH-leverandører.

Også den kommunale it-kæmpe KMD holder ifølge undersøgelsen med 18 kommuner fast i en god del af markedet, når de hidtidige 273 kommuner bliver til 98 ved indgangen til 2007.

En tredjedel på FESD

- Stort set alle kommuner følger KL's anbefaling om at have et ESDH-system kørende fra januar 2007, siger konsulent Henriette Günther Sørensen.

- 83 kommuner har nu lagt sig fast på et system, fire er i øjeblikket i udbud, mens de fleste af de resterende 11 ifølge vores oplysninger er i en udvælgelsesproces mellem tre-fire forskellige systemer, siger hun.

De tre såkaldte FESD-konsortier udpeget af staten til udrulning af ESDH i det offentlige på særlige rammekontrakter har på nuværende tidspunkt sat sig på knapt en tredjedel af de kommende 98 kommunerne med samlet set 28 kontrakter, viser undersøgelsen.

FESD-kontrakterne fordeler sig ifølge KL i øjeblikket med 19 til konsortiet Accenture/Traen, fire til CSC/ScanJour og fem til Software Innovation.

Både KL og de tre FESD-konsortier forventer, at der lander flere kommuner på FESD-kontrakter i løbet af 2006.

Flere på vej

Software Innovation skulle således have to kommuner på ældre systemer på vej til et skifte til selskabets FESD-løsning, og CSC/ScanJour er i kontraktforhandlinger med yderligere en kommune.

Accenture/Traen oplyser selv, at konsortiet nu har rundet 20 kommuner og forventer at lande adskillige flere før udgangen af 2006.

- Vi har ikke det endelige billede endnu, men vi kan se, at de tre FESD-konsortier komme til at sidde på i hvert fald en tredjedel af det kommunale marked fra 2007. Det er vi som en del af FESD-styregruppen godt tilfredse med, siger KL-konsulent Henriette Günther Sørensen.

Fujitsu har flere store kommuner

Hun understreger, at det for KL er vigtigt at få udbredt FESD-standarderne for blandt andet dataudveksling, der udvikles i forbindelse med det fællesoffetlige FESD-projekt.

- Vores undersøgelse viser, at eksempelvis Fujitsu kommer til at sidde rigtigt godt på det kommunale marked med mange og flere store kommuner, siger Henriette Günther Sørensen.

- Derfor er det vigtigt, at en leverandør som Fujitsu følger FESD-standardiseringsarbejdet og implementerer standarderne i deres systemer, selv om selskabet ikke er udpeget som FESD-leverandører, siger hun

KL-undersøgelsen

- Accenture/Traen 19 kommuner
- KMD 18
- Fujitsu 15
- Software Innovation 7
- Ementor 5
- CSC/ScanJour 4
- EDB Gruppen 4
- Convergens 4
- Ditmer 4
- FICS 2
- Unisys 1
Herudover er fire kommuner i EU-udbud i øjeblikket, mens yderligere 11 kommuner ifølge KL-undersøgelsen ikke har valgt løsning endnu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje