Nordiske pirater slutter sig sammen

I samarbejdet The Pro Piracy Lobby vil softwarepirater i Skandinavien tale med én stemme i debatten om fildeling. Håbet er at skabe en verdensomspændende piratlobby.

I halen på politiets razzia i sidste måned mod den populære svenske fildelingstjeneste The Pirate Bay har en stribe nordiske fildelingsorganisationer i Sverige, Norge og Danmark slået sig sammen i lobbyorganisationen The Pro Piracy Lobby.

I alt deltager fem forskellige organisationer i Sverige, Norge og Danmark i The Pro Piracy Lobby.

Fra Sverige deltager Piratbyrån, The Pirate Bay og kunstgruppen Artliberated. Fra Danmark deltager Piratgruppen og fra Norge Piratgruppen Norge.

- Interessen for fildeling, piratvirksomhed og internettet i almindelighed stiger eksponentielt hver dag, og nye piratgrupper skyder frem som blomster på en forårsdag, udtaler Tobias Andersson fra den svenske Piratbyrån i en pressemeddelelse.

Stikker hovedet frem

Netop Piratbyrån har været om sig og medvirkende til at inspirere etableringen af både en dansk og en norsk piratgruppe.

Sammen med den hjemmesiden The Pirate Bay har Skandinavien stukket hovedet langt frem i debatten om intellektuelle rettigheder, ophavsretsbeskyttelse, piratkopiering og fildeling.

- Sammen har vi et stærkt udgangspunkt for at komme med kritik af de dominerende mediekorporationer. Vi er blevet en vigtig deltager i debatten, udtaler Claus Pedersen fra den danske Piratgruppen.

Tjener flere formål

Det nordiske samarbejde tjener flere formål.

Tilsammen vil grupperne med større styrke kunne kritisere de medievirksomheder, som de mener opfører sig urimeligt i forhold til ophavsretsbeskyttet materiale.

Derudover håber sammenslutningen at få gang i en form for konsulenttjeneste, som den skandinaviske piratlobby gerne ser bredt ud i stor stil.

- Vi håber snart at kunne præsentere et verdensomspændende netværk af pirat-organisationer. Først og fremmest ønsker vi at hjælpe med at starte og drive lokale piratgrupper, udtaler Tobias Andersson.

Kæmpe torrent-tracker

Pirate Bay er kendt som en af verdens største bit torrent-trackers.

Torrent-filerne er links, som folk anvender til at koble sig op og downloade ønsket materiale.

Filerne i sig selv indeholder blot tekst, der næppe er beskyttet af ophavsretten.

Det centrale er, at Pirate Bay ikke er en fildelingstjeneste i gængs forstand men en p2p tjeneste (peer-to-peer).

Der er væsentlig forskel på et traditionelt kopi-site som Kazaa og en bit torrent-tracker.

På Kazaa henter brugerne fysisk en anden mands fil og kopierer den ned til sig selv, mens et torrent-site henter filstumper fra tusindvis af computere og samler stumperne til eksempelvis en film på brugerens computer.

Relevante link

Link til The Pro Piracy Lobby




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere