Nettest taber 89 millioner efter opkøb

Integrationen af det tidligere GN Store Nord-problembarn, Nettest, i den nye ejer, Anritsu, koster dyrt. Nettest tabte sidste år 89,1 millioner kroner. Samtidig er salget gået markant tilbage. Men nu går det fremad, lyder det.

Det tidligere problembarn i GN Store Nord-koncernen, Nettest, giver fortsat panderynker og milliontab, efter selskabet i august sidste år blev solgt til japanske Anritsu af kapitalfonden Axcel, som ved indgangen til 2003 købte selskabet af GN Store Nord for en krone.

Anritsu betalte 440 millioner kroner for Nettest, der udvikler software til overvågning af telenet.

Nu må japanerne indkassere et underskud på 89,1 millioner kroner for den 15-måneders periode, der sluttede med udgangen af marts.

Million-underskuddet kommer i kølvandet på en ellers meget lukrativ seks-måneders periode, hvor Nettest tjente 47,6 millioner kroner.

Store engangsposter
Underskuddet skal dog tages med et gran salt, bedyrer Nettest, i det en række relativt tunge engangsposter suger betydelige beløb ud af selskabet.

Nettest har eksempelvis hensat i alt 49 millioner kroner på sammenlægningen med den nye japanske ejer.

Værre er det, at salget af Nettests testudstyr til teleoperatørerne er bremset op.

Selskabet har i den seneste 15-måneders periode omsat for godt 602 millioner kroner mod 307,1 millioner kroner i den foregående periode på seks måneder.

Omregnet til gennemsnitlig omsætning per måned svarer det til en tilbagegang på 11 millioner kroner om måneden.

Selskabet er godt klar over problemet og peger på arbejdet med først salget af selskabet, dernæst selve integrationen af det, som de direkte årsager.

Alle kræfter på salg
I takt med at integrationen falder på plads, skal alle kræfter rettes ind mod salg. Anritsu forventer således stigende omsætning og indtjening i det danske selskab i de kommende år.

- Efter gennemførelsen af integrationen kan selskabets samlede ressourcer igen fokuseres på vækst, hedder det.

Væksten skal understøttes af en målrettet fokusering på udvikling af nye produkter.

Nettest har blandt andet pumpet næsten 141 millioner kroner ind i udviklingsomkostninger.

Det svarer til mere end 20 procent af den samlede omsætning, og Anritsu forventer, at investeringen vil danne springbræt for massiv vækst fremover.

- Udvikling af ny teknologi forventes at indebære en højere omsætningsvækst i koncernen end i telekommunikationsbranchen som helhed, hedder det i årsregnskabet.

Udvikling er afgørende
Nettest understreger da også, at udviklingen af nye konkurrencedygtige produkter er helt afgørende for at fastholde selskabets position på de attraktive markeder i Europa, Asien og Amerika.

GN Store Nord solgte i sin tid Nettest, fordi datterselskabet var hovedårsagen til, at GN Store Nord tabte over ni milliarder kroner i 2002.

Det skete efter en periode, hvor Nettest ellers blev regnet for at være GN Store Nords guldæg, der kunne blive Danmarks nye Giga.

Efter salget fik Nettest vendt udviklingen og indkasserede et overskud på 50 millioner kroner i 2003.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.