WM-data-køber nærmer sig de største

Med købet af WM-data bevæger britiske Logica sig langt op af listen over de største europæiske it-konsulentvirksomheder. Går handlen igennem springer Logica fra en 12. til en 7. plads på listen.

Med milliardovertagelsen af WM-data nærmer britiske Logica sig de rigtige elefanter blandt Europas største it-servicevirksomheder.

Ifølge Computerworlds svenske søster Computersweden får Logica for sine 9,7 milliarder kroner så meget væksthormon og volumen med købet af WM-data, at den engelske koncern napper HP i haserne.

Vokser voldsomt

Efter overtagelsen vokser Logicas samlede årlige omsætning til næsten 26 milliarder kroner ifølge konsulentfirmaet Pierre Audoin Consultants (PAC).

IBM er langt den største europæiske it-konsulentvirksomhed i Europa med en omsætning på knap 80 milliarder kroner om året. Efter IBM kommer Cap Gemini, EDS og Atos.

Netop vækst var et nøgleord i Logicas beslutning om at give et bud på WM-data. Den britiske koncern er praktisk taget ikke tilstede i Skandinavien og Finland, der er det fjerdestørste marked for it-ydelser i Europa efter Storbritannien, Tyskland og Frankrig.

Derfor er det fornuftigt nok, at Logica vil have fingre i den svenske milliardkoncern, mens it-analytiker i den svenske Kaupthing Bank Jonas Elofsson ikke helt deler WM-datas begejstring for tilbuddet.

- Jeg synes, at det virker noget overdrevet. WM-data har gennemført sin turnaround og er klar til at tage næste skridt på egen hånd, hvilket er en reel etablering i lavtlønslande. Men selskabet mener ikke, at det er stort nok til at hente de store internationale ordrer hjem og mangler et konkurrencedygtigt tilbud inden for global sourcing, siger Jonas Elofsson til Computersweden.

Flytter væksten

På den anden side er det ifølge den svenske analytiker nogle år siden, at vi har set sådanne store internationale ordrer, og han mener ikke, at de er afgørende for WM-data på kort sigt.

Endelig er der spørgsmålet om, hvor meget overtagelsen vil påvirke personalesituationen i WM-data. Godt nok bedyrer ledelsen, at der ikke skal ske fyringer, men der bliver i hvert fald færre ansættelser, og væksten i antallet af medarbejdere kommer fremover til at ske i lavtlønslande som Indien, Østeuropa og Rusland snarere end på vores kanter.

7. Logica inkl. WM-data (UK) 25,8

8. CSC (US) 24,8
9. T-Systems (TY) 24,6
10. Fujitsu (JP) 21,2
11. Siemens Business Service (TY) 20,3
12. Logica CMG (UK) 14,1
13. Tietoenator (FI) 10,7
14. SAP (TY) 10,4
15. BT Global Services (UK) 10,1
Kilde: Pierre Audoin Consultants (PAC)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere