Fejrer jubilæum med it-messe

It-forhandleren Datek i Herlev nordvest for København fejrer sit 25 års jubilæum med it-messe i medborgerhuset.

Det er som bekendt 25 år siden, at den første pc blev sendt på gaden. Det blev også startskuddet for en masse mindre it-virksomheder, der ville hjælpe det danske erhvervsliv med teknologiske muligheder, der tidligere kun var forbeholdt de helt store selskaber.

De fleste af disse selskaber er borte. Flere kriser undervejs i i-branchen - ikke mindst i begyndelsen af 1990'erne har aflivet de tidligere entreprenører eller de er søgt sammen i større selskaber.

Afholder messe

Men enkelte rundt om i landet har holdt fast i lokalsamfundet og forblevet selvstændig it-forhandler.

Således eksempelvis Datek i Herlev nordvest for København, der den 1. september kan fejre 25 års jubilæum.

Selve jubilæet fejres i Herlev Medborgerhus med en it-messe, hvor Datek vil vise nogle af de nyeste muligheder, når det eksempelvis gælder anvendelse af stregkoder, e-faktura, kontrol af kundedata via KRAK samt registrering af timesedler i C5 lønmodul. Der vil også blive vist det nyeste inden for bærbare computere og farveprintere.

Snævert fokus

Når det er lykkedes Datek at holde skindet på næsen i 25 år, skyldes det ifølge direktør Gorm Hansen, at man ikke skal gøre IT sværere, end det er, og at man ikke kan være alt for alle. Datek har således udelukkende haft fokus på først Concorde, så XAL og siden C5 og Microsoft Office og udelukkende satset på hardware fra HP.

- Vi fokuserer på få produkter, og særligt på økonomisystemet C5. Vi har selv udviklet mange specialløsninger og forhandler kun løsninger, der kan kobles sammen med C5/XAL. Så enkelt er det, siger direktør Gorm Hansen, Datek.

Selskabet har i dag 12 medarbejdere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere