Apple vil sælge film på iTunes

Apple vil måske allerede i næste uge lancere salg af film via iTunes, skriver flere medier. Apple holder planerne tæt til kroppen.

Apple er på vej med filmsalg på iTunes, skriver blandt andre New York Times.

Ifølge avisen vil Apple snart offentliggøre aftaler med en række filmselskaber om, at der skal sælges film på selskabets onlinebutik.

Rygterne om den nye film-service begyndte, da direktøren for Lions Gate Films, Jon Feltheimer, i sidste måned sagde, at hans virksomhed var ved at indgå aftaler om at distribuere film via blandt andet iTunes.

Samtidig er der rygter om, at Disney - hvor den administrerende direktør for Apple, Steve Jobs, sidder I bestyrelsen – også vil distribuere film via iTunes.

Svære forhandlinger

Den nyeste generation af iPod kan bruges som videoafspiller, men hidtil har det primært været video-podcasts, den har været anvendt til – blandt andet fordi man endnu kun kan købe musik på iTunes.

Apple har gennem længere tid forhandlet med diverse filmselskaber om prisen for at distribuere film via iTunes, men store forhandlere som supermarkedskæden Wal-Mart, der står for en stor del af DVD-salget på det amerikanske marked, gør sin indflydelse gældende af frygt for en konkurrence fra onlinebutikkerne.

Alle venter nu spændt på næste uges konference Apple Expo 2006 i Paris og på en pressekonference, der ved samme lejlighed bliver transmitteret via satellit.

En eventuel lancering af den nye tjeneste på konferencen ville passe med Apples strategi for de tidligere år, hvor selskabet også har lanceret nye produkter i rette tid i forhold til det store julesalg.

Ingen kommentarer

Ifølge thinksecret.com, der er en webside med rygter om Apples kommende produkter, skulle den nye filmtjeneste oprindeligt have været lanceret i august, men den blev så udskudt.

På siden kan man også læse, at modsat hvad rygterne tidligere har sagt, er Apple ikke på trapperne med en wide-screen iPod – men derimod med en ny generation af modellen iPod nano.

New York Times skriver, at Apple ikke ønsker at kommentere rygterne.

Sikkert synes det dog, at Apple har planer om at gøre video-iPod’en mere brugbar i form af en eller anden filmtjeneste på iTunes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere