HP-bestyrelsesmedlem lækker hemmeligheder

Hewlett-Packard fortæller, at det var den mangeårige HP-direktør og bestyrelsesmedlem George Keyworth, der gennem længere tid var kilden til lækkede oplysninger fra bestyrelsens arbejde.

Privatdetektiver hyret af HP har afsløret, at det var den mangeårige HP-direktør George Keyworth, som lækkede fortrolige oplysninger fra bestyrelsesmøder. Det skriver nyhedstjenesten Bloomberg.

Formand for HP's bestyrelse, Patricia Dunn, begyndte at lede efter "hullet" efter adskillige tilfælde gennem mindst et år, hvor fortrolig HP-information var blevet lækket til omverdenen.

Beklagelig situation

Patricia Dunn beskriver situationen som "beklagelig" i en udtalelse til Wall Street Journal.

- Bestyrelsen kan ikke fungere på effektiv vis, hvis ikke der er fuldstændig tillid til, at alt, hvad der diskuteres i bestyrelsen, forbliver i bestyrelsen, siger Dunn til avisen

George Keyworth, direktør siden 1986, har indrømmet at have lækket informationer, men han nægter at forlade sit job som bestyrelsesmedlem.

Han blev valgt for en etårig periode i marts og får ikke muligheden for at fortsætte til næste år, forsikrer HP.

Forlod i protest

Privatdetektivernes efterforskning førte ikke bare til afsløringen af lækken, men fik også venturekapitalist Tom Perkins til at forlade HP's bestyrelse i protest.

Han beskylder HP for på ulovlig vis at have fået fingre i direktørernes personlige telefonsamtaler.

HP, der er verdens største printerproducent og verdens næststørste pc-producent, måtte se sin aktiekurs falde med syv procent i går.

Til gengæld er aktiekursen steget med 84 procent, siden Mark Hurd afløste Carly Fiorina på posten som HP's administrerende direktør i marts sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere