Cryptomathic-ejer overtager styringen

Danske Cryptomathic skifter topchef. Henrik Elimar Sørensen bliver erstattet af medejer og teknisk direktør Torben Pryds Pedersen. Henrik Elimar fortsætter som økonomi-direktør.

Det århusianske krypteringsselskab Cryptomathic bytter rundt på direktørrollerne.

Henrik Elimar Sørensen forlader posten som administrerende direktør, men vil fortsat være selskabets økonomidirektør.

Ny administrerende direktør er Torben Pryds Pedersen, der også er medejer af Cryptomathic.

Han har hidtil fungeret som teknisk direktør, og den titel vil han fortsat kunne skrive på visitkortet.

Ifølge Peter Landrock, stifter af og bestyrelsesformand i Cryptomathic, er skiftet udramatisk.

- Der er ikke tale om nogen afskedigelse. Henrik har en overgang været både økonomi-direktør og administrerende direktør, men nu har vi fået så godt styr på firmaet, at han ikke mere behøver påtage sig den rolle, siger Peter Landrock.

Ifølge Torben Pryds Pedersen sker skiftet efter en periode, hvor firmaet har haft meget fokus på at få rettet en mindre god økonomi op. Men nu går det rigtigt godt, og derfor vil firmaet fremover fokusere på det tekniske.

- Det er ikke nogen ændring af vores strategi, men bare en del af vores udvikling. Det har ikke været planen, at Henrik Elimar skulle fortsætte som administrerende direktør i al evighed, siger han.

Administrativ rolle
I 2004 blev Henrik Elimar Sørensen indsat som administrerende direktør, men hans rolle blev dengang betegnet af Peter Landrock som helt administrativ.

Årsagen var, at selskabet fyrede den daværende direktør, Claus Bo Mikkelsen, fordi det ikke lykkedes ham at få det nordiske marked op i omsætning.

Peter Landrock forklarer valget af ny administrerende direktør med, at Torben Pryds Pedersen er medejer af firmaet og virkelig er vokset med opgaven.

- Vi synes, det er rigtigt at have en administrerende direktør, der også har forstand på vores produkter. Og det har Torben Pryds Pedersen, siger Peter Landrock.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.