Cryptomathic-ejer overtager styringen

Danske Cryptomathic skifter topchef. Henrik Elimar Sørensen bliver erstattet af medejer og teknisk direktør Torben Pryds Pedersen. Henrik Elimar fortsætter som økonomi-direktør.

Det århusianske krypteringsselskab Cryptomathic bytter rundt på direktørrollerne.

Henrik Elimar Sørensen forlader posten som administrerende direktør, men vil fortsat være selskabets økonomidirektør.

Ny administrerende direktør er Torben Pryds Pedersen, der også er medejer af Cryptomathic.

Han har hidtil fungeret som teknisk direktør, og den titel vil han fortsat kunne skrive på visitkortet.

Ifølge Peter Landrock, stifter af og bestyrelsesformand i Cryptomathic, er skiftet udramatisk.

- Der er ikke tale om nogen afskedigelse. Henrik har en overgang været både økonomi-direktør og administrerende direktør, men nu har vi fået så godt styr på firmaet, at han ikke mere behøver påtage sig den rolle, siger Peter Landrock.

Ifølge Torben Pryds Pedersen sker skiftet efter en periode, hvor firmaet har haft meget fokus på at få rettet en mindre god økonomi op. Men nu går det rigtigt godt, og derfor vil firmaet fremover fokusere på det tekniske.

- Det er ikke nogen ændring af vores strategi, men bare en del af vores udvikling. Det har ikke været planen, at Henrik Elimar skulle fortsætte som administrerende direktør i al evighed, siger han.

Administrativ rolle

I 2004 blev Henrik Elimar Sørensen indsat som administrerende direktør, men hans rolle blev dengang betegnet af Peter Landrock som helt administrativ.

Årsagen var, at selskabet fyrede den daværende direktør, Claus Bo Mikkelsen, fordi det ikke lykkedes ham at få det nordiske marked op i omsætning.

Peter Landrock forklarer valget af ny administrerende direktør med, at Torben Pryds Pedersen er medejer af firmaet og virkelig er vokset med opgaven.

- Vi synes, det er rigtigt at have en administrerende direktør, der også har forstand på vores produkter. Og det har Torben Pryds Pedersen, siger Peter Landrock.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital