Cryptomathic-ejer overtager styringen

Danske Cryptomathic skifter topchef. Henrik Elimar Sørensen bliver erstattet af medejer og teknisk direktør Torben Pryds Pedersen. Henrik Elimar fortsætter som økonomi-direktør.

Det århusianske krypteringsselskab Cryptomathic bytter rundt på direktørrollerne.

Henrik Elimar Sørensen forlader posten som administrerende direktør, men vil fortsat være selskabets økonomidirektør.

Ny administrerende direktør er Torben Pryds Pedersen, der også er medejer af Cryptomathic.

Han har hidtil fungeret som teknisk direktør, og den titel vil han fortsat kunne skrive på visitkortet.

Ifølge Peter Landrock, stifter af og bestyrelsesformand i Cryptomathic, er skiftet udramatisk.

- Der er ikke tale om nogen afskedigelse. Henrik har en overgang været både økonomi-direktør og administrerende direktør, men nu har vi fået så godt styr på firmaet, at han ikke mere behøver påtage sig den rolle, siger Peter Landrock.

Ifølge Torben Pryds Pedersen sker skiftet efter en periode, hvor firmaet har haft meget fokus på at få rettet en mindre god økonomi op. Men nu går det rigtigt godt, og derfor vil firmaet fremover fokusere på det tekniske.

- Det er ikke nogen ændring af vores strategi, men bare en del af vores udvikling. Det har ikke været planen, at Henrik Elimar skulle fortsætte som administrerende direktør i al evighed, siger han.

Administrativ rolle
I 2004 blev Henrik Elimar Sørensen indsat som administrerende direktør, men hans rolle blev dengang betegnet af Peter Landrock som helt administrativ.

Årsagen var, at selskabet fyrede den daværende direktør, Claus Bo Mikkelsen, fordi det ikke lykkedes ham at få det nordiske marked op i omsætning.

Peter Landrock forklarer valget af ny administrerende direktør med, at Torben Pryds Pedersen er medejer af firmaet og virkelig er vokset med opgaven.

- Vi synes, det er rigtigt at have en administrerende direktør, der også har forstand på vores produkter. Og det har Torben Pryds Pedersen, siger Peter Landrock.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Energistyrelsen slår fast efter flere års ballade: Sådan bør kommuner og staten udregne prisen for udlejning af arealer til telemaster
Efter flere år med meget svingende priser vil Energistyrelsen med ny vejledning have ensartet de priser, som kommuner og staten tager for at udleje arealer til teleselskabernes mobilmaster. Styrelsen peger på tre forskellige beregningsmetoder, som alle kan anvende. Se den nye vejledning med tre forslag til beregning her.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.