Mærsk: Ingen kommentarer til jobkarteller

A.P. Møller-Mærsk Gruppen afviser at forholde sig til, at selskabet har indgået en omfattende kartel-aftale med IBM. "Vores eneste svar er, at vi ingen kommentar har", lyder det fra selskabet.

Ingen kommentarer. Sådan lyder det konsekvent fra A.P. Møller-Mærsk i sagen om de omfattende jobkarteller, som Computerworld kan afsløre, at selskabet har indgået med IBM.

Det står klart, efter Computerworld gentagne gange har forsøgt at få en kommentar fra selskabet.

Første gang var i sidste uge, hvor informationschef Jette Clausen henviste til, at Mærsk Data ikke længere hører under gruppen.

– Mærsk Data er solgt til IBM. Så IBM må jo oplyse, om virksomheden har sådan en aftale eller overtaget den, sagde hun.

Siden har Computerworld ringet direkte til skibsreder Eivind Kolding, der stod for salget af Mærsk Data til IBM. Også han afviste blankt at kommentere sagen.

Vil ikke medvirke i debatten
Dernæst forsøgte Computerworld endnu en gang at få A.P. Møller til at forholde sig til selskabets hemmelige jobkartel-aftale.

Det affødte en henvendelse fra pressemedarbejder Thomas Grøndorf.

– Jeg har en kommentar til jeres henvendelse. Vi ønsker ikke at medvirke i den debat, siger han.

- I debatten? Det er jo sådan, at Mærsk selv har indgået en non-solicitationsaftale.

– Vi ønsker ikke at medvirke.

- Har I heller ikke en generel holdning til non-solicitionsaftaler?

– Det er vores svar.

- Vil det sige, at de medarbejdere, der er underlagt aftalen, ikke kan få det at vide? Vi har dokumentation for aftalen.

– Det er vores svar.

- At Mærsk ikke har nogen kommentar?

– Ja.

- Mærsk står jo selv som den ene part i aftalen.

– Du kan stille alle de spørgsmål du vil, men det er vores kommentar.

- Jeg bliver nødt til at spørge igen. Den non-solicitationsaftale mellem Mærsk Data, nu IBM, og A.P. Møller-Mærsk, betyder, at virksomhederne ikke må ansætte hinandens medarbejdere. Vil du bekræfte det?

– Det ønsker vi ikke at kommentere.

- Vil det sige selskabet medarbejdere skal leve i uvished om, hvorvidt de er stavnsbundet eller ej?

– Hør nu her, du har fået en kommentar. Det er det, vi ønsker at sige, siger Thomas Grøndorf.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.