Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

BlueCom: Fyringer rammer omsætningen

Udgifter i forbindelse med blandt andet fyringer sender bundlinjen hos it-distributøren BlueCom i rødt. "Uden disse udgifter havde vi haft et overskud på fem millioner," lyder det fra direktør Jens Fournais.

Både omsætning og bruttoresultat er gået tilbage de sidste fem år for it-distributøren BlueCom.

Sidste år faldt omsætningen eksempelvis med knap 113 millioner kroner, og resultatet blev et underskud på halvanden millioner kroner.

- De sidste tre år er forretningen drevet på en omkostningstung måde og har været mindre fokuseret på at være lukrativ end tidligere, siger Jens Fournais, medstifter af og administrerende direktør for BlueCom.

Overtog selv ledelsen

Den udvikling var årsagen til, at Fournais selv overtog ledelsen i august efter at have fyret såvel den daværende administrerende direktør og tre salgschefer i foråret.

- Hvis ikke vi havde haft disse helt ekstraordinære udgifter i forbindelse med fyringerne og til forliget med HP, så var vi kommet ud med at overskud på 5,5-6 millioner kroner, siger Jens Fournais.

Forliget med HP handler om, at HP tidligere på året slæbte distributøren i retten for ulovligt at importere HP-produkter fra lande uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS-området).

Nåede ikke i retten

Sagen skulle have været for retten, men inden den nåede så langt, indgik BlueCom og HP et forlig, der betød, at BlueCom dels skal betale erstatning til HP, dels udlevere de ulovligt importerede produkter.

Ifølge Jens Fournais er HP "så hamrende besværlig at arbejde sammen med," at han strengt taget ikke gider sælge HP's produkter mere.

I øjeblikket er BlueComs største problem, at det er svært at skaffe tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft.

Direktøren forventer dog at have ansat 25 mand mere inden februar næste år.

- Jeg forventer også, at vi kommer ud med sorte tal til næste år, men jeg vil nødig sige noget om, hvor sorte de bliver, lyder det fra BlueComs chef.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere