Mange websites er skabt til at stjæle passwords

Tyveri af passwords ved hjælp af dedikerede stjæle-hjemmesider og en massiv stigning i antallet af virusangreb på mobil- og smartphones. Det er blandt antivirusselskabet McAfees top ti over sikkerhedstrusler.

McAfee, der er blandt verdens største producenter af antivirus-software, offentliggør i dag sin top ti over it-sikkerhedstrusler i 2007.

Ifølge McAfee er hackerne blevet voksne og it-kriminaliteten professionel. Derfor vil vi opleve flere falske websites, virus i videoklip og billedspam.

Her er McAfee Avert Labs Top 10 i tilfældig rækkefølge:

1. Mobiltelefoner bliver det store mål for virusangreb i takt med smartphone-markedets eksplosive vækst og den resulterende opkobling og synkronisering af mobilen med pc’er og andre it-enheder.

2. Antallet af websites, der er skabt til tyveri af passwords, vil vokse. Det drejer sig eksempelvis om falske adgangssider til populære online-services som for eksempel eBay.

3. Mængden af spam, og i særdeleshed båndbredde-ædende billedspam, vil fortsat vokse.

4. Populariteten af video-deling på nettet gør det oplagt for hackere at gå efter mpeg-filer som et våben til at sprede skadelige programmer.

5. Adware bliver mainsteam. Potentielt Uønskede Programmer (PUP's) vil blive et almindeligt kommercielt værktøj.

6. Identitetstyveri og datatab vil fortsat være højt på dagsordenen – disse typer kriminalitet skyldes ofte sårbare informationssystemer, tyveri af computere og forsvundne back-ups.

7. Mængden af bots, det vil sige computerprogrammer, der udfører automatiserede opgaver, vil vokse.

8. Parasitter eller vira, der ændrer eksisterende filer på en disk, vil få comeback.

9. Antallet af rootkits på 32-bit platforme vil vokse, men muligheden for at beskytte mod dem vil også vokse.

10. Sårbarheder i populære computerprogrammer vil fortsat skabe uro blandt andet på grund af det store sorte marked for køb og salg af sårbarheds-oplysninger og exploits.

Onde udviklingshold

I dag ser man ifølge McAfee hele udviklingshold, der skaber ondsindet software, laver tests og har et strømlinet salgs- og distributionsapparat.

- I takt med, at hackernes teknologier bliver mere sofistikerede, bliver det stadig sværere for den almindelige bruger at identificere og undgå malware-angreb. Og selv de professionelle it-afdelinger får kam til deres hår, udtaler Daniel Kollberg, Nordisk chef for McAfee, i en pressemeddelelse.

I juli 2006 bekendtgjorde McAfee, at man havde skabt beskyttelse mod 200.000 forskellige typer trusler. McAfee skønner, at der vil være identificeret over 300.000 trusler om et år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere