BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Københavnere er de ivrigste e-handlere i udlandet

Befolkningen i hovedstaden handler næsten dobbelt så meget på fremmedsprogede hjemmesider som nordjyder. Nye tal viser, at danskerne generelt er flittige til at handle på nettet.

E-handel på fremmedsprogede hjemmesider er mest udbredt i København.

Cirka 45 procent af de københavnere, der handlede ind via nettet i sidste måned, gjorde det på udenlandske hjemmesider.

Det viser tal i Danmarks Statistiks og IT- og Telestyrelsens rapport, Informationssamfundet Danmark 2006.

Gennemsnittet for danskere, der handlede ind på fremmedsprogede hjemmesider ligger på 38 procent.

Nordjylland er en af de regioner, der trækker alvorligt ned i statistikken. Kun 28 procent af de e-handlende nordjyder købte varer på udenlandske websites i den seneste måned.

Fire ud af ti danskere e-handler
Antallet af e-handlende danskere stiger dog. 38 procent af dem, der har benyttet nettet i 2006, benyttede lejligheden til at putte varer i de virtuelle kurve.

Mændene ligger fortsat i spidsen, for 43 procent af de mænd, der har været på online den seneste måned, har også handlet varer på nettet. Til sammenligning ligger andelen for kvinder på 33 procent.

Aldersmæssigt er det de 20-39 årige, der benytter mulighederne på nettet oftest. 43 procent i denne aldersgruppe har e-handlet inden for den seneste måned, og 75 procent har prøvet at købe ind via nettet.

Uddannelsesmæssigt er det folk med længere videregående uddannelse, som benytter nettet som en måde at handle ind på. Næsten havldelen – 47 procent - af denne gruppe har e-handlet inden for den seneste måned.

Rejseprodukter ligger nummer et
De meste populære varer på nettet er rejseprodukter.

Rejseprodukter inkluderer blandt andet flybilletter og hotelreservationer. 49 procent af de e-handlende har således indkøbt et af disse produkter på internettet.

På andenpladsen kommer andre underholdning i form af eksempelvis biletter til koncerter og fodbold. Og på tredjepladsen ligger tøj, sports- og fritidsudstyr.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.