Artikel top billede

Cisco: Norden forstår ny teknologi som ingen andre

Reportage: Få forstår ny teknologi bedre end indbyggerne i de nordiske lande, og færre forstår at tjene så mange penge som Ciscos danske datterselskab, der er et af koncernens bedste, når det gælder indtjening.

San José, USA: Når det gælder om at tage ny teknologi til sig, er indbyggerne i de nordiske lande i verdensklasse.

Vi har hørt det før, og nu hører vi det igen.

- Få forstår ny teknologi bedre end befolkningerne i Danmark, Norge, Sverige og Finland. I adopterer i stor stil forretningsmodeller, som drager fordel af teknologien. I er simpelthen bare foran, siger Ciscos Chris Dedicoat, senior vice president for de europæiske markeder, til Computerworld.

Ordene faldt på konferencen Cisco C-Scape, der i det nordlige Californien samler brancheanalytikere, investorer og mediefolk for at høre og diskutere Ciscos visioner for fremtiden, ligesom fokus er rettet mod mere jordnære produktlanceringer.

Fra idé til penge

For at få succes med de gode idéer er det afgørende, at der er rigeligt med både innovationskraft og produktivitet.

- Vi udvikler i Indien og Kina, men også i Danmark, Belgien og Storbritannien. Du kan sige, at vi udvikler, hvor råmaterialet er tilstede, siger Chris Dedicoat.

Med det mener han brændstof til at ”monetize” de kreative idéer så hurtigt som muligt.

- Amerikanerne er fremragende til at omsætte gode idéer til kontanter meget hurtigt, mens det kniber mere for europæerne. En god idé skal forfølges og forvandles til omsætning i en fart, siger Chris Dedicoat.

Opblomstrende teknologier

Ciscos Emerging Technology Group sætter penge og ressourcer i virksomheder og iværksættere for at få fat i de gode og lukrative påhit så tidligt som muligt.

Chris Dedicoat kalder konceptet ”Seeding capital” - spire-penge til hurtig-voksere.

- Vi ansætter mange unge direkte fra uddannelsesinstitutionerne og placerer dem i separate forretningsdivisioner, hvor vi lader dem nørkle med deres gode idéer. Det var også via emerging technology group, at videokonferenceproduktet TelePresence blev til virkelighed, siger direktøren for Ciscos europæiske markeder.

Det var lidt efter samme koncept, at danske Kiss blev optaget i Cisco-familien og nu samarbejder med det Cisco-ejede Scientific Atlanta.

- Hos Kiss spørger vi for eksempel de innovative medarbejdere, ”hvordan kommer vi videre med settop-bokse,” lyder det fra en veloplagt Dedicoat med moderigtigt gråsprængt strithår.

Kiss og Deutsche Telecom

Chris Dedicoat fortæller, at verdens største IPTV-netværk, Deutsche Telecoms, er baseret på Kiss-produkter.

- Europa er en nøglekomponent i vores verdensomspændende udvikling, ligesom Kiss og dermed de almindelige forbrugere, som er Kiss’ kunder, er det, lyder det.

En væsentlig del af Ciscos udvikling går i retning af, hvad koncernen kalder ”unified communications.” Altså stemme, video og data på den samme enhed. En klient – måske en mobiltelefon eller PDA, vil inden længe også kunne bruges til adgangskontrol, se fodboldkamp eller film, automatisk betale flybilletten ved gaten, bompengene på ringvejen og så videre og så videre.

Ciscos marketingchef Sue Bostrom kalder konceptet ”The Human Network,” og værdien af dette marked for unified communications anslås til svimlende 245 milliarder kroner om året i løbet af kort tid.

Når The Human Network har vundet indpas, vil du være genkendt og positioneret i samme sekund, du tænder din mobiltelefon, laptop eller PDA.

Software gør netværket så intelligent, at det er slut med at gemme sig.

Nettet finder dig

The Human Network finder dig, uanset om du er på kontoret, i lufthavnen, hotellet, på den anden side af jorden eller måske et sted, du helst ikke vil fortælle nogen om.

Det menneskelige netværk og videokonference-produktet TelePresence udspringer begge af Web 2.0, men udviklingen stopper ikke her.

Den næste dimension lurer rundt om hjørnet.

- TelePresence er todimensionelt og dermed et klassisk Web 2.0-produkt, men Web 3.0 og dermed tre dimensioner, jamen det er da klart det næste skridt, fastslår Chris Dedicoat, der ikke vil komme med et bud på, hvornår web 3.0 bliver til virkelighed.

Marketingchefen Sue Bostrom vil derimod gerne slå fast, at Cisco flytter sig.

- Vi har altid udviklet til it-chefen, men nu vender vi i stigende grad opmærksomheden mod slutbrugeren, og det bliver en af vores største udfordringer. At ændre virksomheden og kundernes forventninger på samme tid.

Danmark tjener kassen

Hos Cisco Danmark skal man ikke ændre for meget, men ifølge den europæiske chef bare holde kursen mod den gyldne horisont.

- Hvis nogle flere af vores Cisco-forretninger var lige så succesfulde som den danske, så ville vores omsætning være signifikant større, siger Chris Dedicoat, der er meget begejstret for det danske datterselskab.

Han betegner ligefrem Danmark som et af de lande med den relativt set bedste indtjening overhovedet blandt Ciscos mange datterselskaber over hele verden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere