Cisco: Norden forstår ny teknologi som ingen andre

Reportage: Få forstår ny teknologi bedre end indbyggerne i de nordiske lande, og færre forstår at tjene så mange penge som Ciscos danske datterselskab, der er et af koncernens bedste, når det gælder indtjening.

San José, USA: Når det gælder om at tage ny teknologi til sig, er indbyggerne i de nordiske lande i verdensklasse.

Vi har hørt det før, og nu hører vi det igen.

- Få forstår ny teknologi bedre end befolkningerne i Danmark, Norge, Sverige og Finland. I adopterer i stor stil forretningsmodeller, som drager fordel af teknologien. I er simpelthen bare foran, siger Ciscos Chris Dedicoat, senior vice president for de europæiske markeder, til Computerworld.

Ordene faldt på konferencen Cisco C-Scape, der i det nordlige Californien samler brancheanalytikere, investorer og mediefolk for at høre og diskutere Ciscos visioner for fremtiden, ligesom fokus er rettet mod mere jordnære produktlanceringer.

Fra idé til penge
For at få succes med de gode idéer er det afgørende, at der er rigeligt med både innovationskraft og produktivitet.

- Vi udvikler i Indien og Kina, men også i Danmark, Belgien og Storbritannien. Du kan sige, at vi udvikler, hvor råmaterialet er tilstede, siger Chris Dedicoat.

Med det mener han brændstof til at ”monetize” de kreative idéer så hurtigt som muligt.

- Amerikanerne er fremragende til at omsætte gode idéer til kontanter meget hurtigt, mens det kniber mere for europæerne. En god idé skal forfølges og forvandles til omsætning i en fart, siger Chris Dedicoat.

Opblomstrende teknologier
Ciscos Emerging Technology Group sætter penge og ressourcer i virksomheder og iværksættere for at få fat i de gode og lukrative påhit så tidligt som muligt.

Chris Dedicoat kalder konceptet ”Seeding capital” - spire-penge til hurtig-voksere.

- Vi ansætter mange unge direkte fra uddannelsesinstitutionerne og placerer dem i separate forretningsdivisioner, hvor vi lader dem nørkle med deres gode idéer. Det var også via emerging technology group, at videokonferenceproduktet TelePresence blev til virkelighed, siger direktøren for Ciscos europæiske markeder.

Det var lidt efter samme koncept, at danske Kiss blev optaget i Cisco-familien og nu samarbejder med det Cisco-ejede Scientific Atlanta.

- Hos Kiss spørger vi for eksempel de innovative medarbejdere, ”hvordan kommer vi videre med settop-bokse,” lyder det fra en veloplagt Dedicoat med moderigtigt gråsprængt strithår.

Kiss og Deutsche Telecom
Chris Dedicoat fortæller, at verdens største IPTV-netværk, Deutsche Telecoms, er baseret på Kiss-produkter.

- Europa er en nøglekomponent i vores verdensomspændende udvikling, ligesom Kiss og dermed de almindelige forbrugere, som er Kiss’ kunder, er det, lyder det.

En væsentlig del af Ciscos udvikling går i retning af, hvad koncernen kalder ”unified communications.” Altså stemme, video og data på den samme enhed. En klient – måske en mobiltelefon eller PDA, vil inden længe også kunne bruges til adgangskontrol, se fodboldkamp eller film, automatisk betale flybilletten ved gaten, bompengene på ringvejen og så videre og så videre.

Ciscos marketingchef Sue Bostrom kalder konceptet ”The Human Network,” og værdien af dette marked for unified communications anslås til svimlende 245 milliarder kroner om året i løbet af kort tid.

Når The Human Network har vundet indpas, vil du være genkendt og positioneret i samme sekund, du tænder din mobiltelefon, laptop eller PDA.

Software gør netværket så intelligent, at det er slut med at gemme sig.

Nettet finder dig
The Human Network finder dig, uanset om du er på kontoret, i lufthavnen, hotellet, på den anden side af jorden eller måske et sted, du helst ikke vil fortælle nogen om.

Det menneskelige netværk og videokonference-produktet TelePresence udspringer begge af Web 2.0, men udviklingen stopper ikke her.

Den næste dimension lurer rundt om hjørnet.

- TelePresence er todimensionelt og dermed et klassisk Web 2.0-produkt, men Web 3.0 og dermed tre dimensioner, jamen det er da klart det næste skridt, fastslår Chris Dedicoat, der ikke vil komme med et bud på, hvornår web 3.0 bliver til virkelighed.

Marketingchefen Sue Bostrom vil derimod gerne slå fast, at Cisco flytter sig.

- Vi har altid udviklet til it-chefen, men nu vender vi i stigende grad opmærksomheden mod slutbrugeren, og det bliver en af vores største udfordringer. At ændre virksomheden og kundernes forventninger på samme tid.

Danmark tjener kassen
Hos Cisco Danmark skal man ikke ændre for meget, men ifølge den europæiske chef bare holde kursen mod den gyldne horisont.

- Hvis nogle flere af vores Cisco-forretninger var lige så succesfulde som den danske, så ville vores omsætning være signifikant større, siger Chris Dedicoat, der er meget begejstret for det danske datterselskab.

Han betegner ligefrem Danmark som et af de lande med den relativt set bedste indtjening overhovedet blandt Ciscos mange datterselskaber over hele verden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsvirksomhed ramt af "koordineret angreb": Vil ikke svare på om det har rødder i SolarWinds-angrebet
Leverandøren af netværksenheder SonicWall har meldt ud, at virksomheden har været offer for et cyberangreb. Men firmet vil ikke svare på, om det har relation til det store SolarWinds-angreb.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.