Kort nyt fra it-verdenen

Rygelunger behandles via satellit. Topnordic i aftale med Dong. Jysk it-selskab køber Acomma. Adobe-portal til web-udviklere. Ti HD-kanaler er på vej.

Rygelunger behandles via satellit

Patienter med rygerlunger har svært ved at trække vejret og er derfor tvunget til ugelange hospitalsophold. Det kan fynske patienter nu slippe for med en ny opfindelse udviklet af Sygehus Fyn i samarbejde med GITS – et IT-firma fra Odense. Opfindelsen er den første af sin slags og består af en patientkuffert - en såkaldt Medisat box. Kufferten indeholder udstyr, der kan bringe patient og læge i video-forbindelse med hinanden via en satellitforbindelse. Udstyr i kufferten sætter samtidig lægen i stand til at følge patientens aktuelle lungefunktion, puls og iltindhold i blodet. Udstyret er klar til afprøvning først i 2007. hvor 50 patienter vil få mulighed for at være med. Den egentlige kliniske afprøvning forventes at gå i gang i juni 2007 i samarbejde med Fåborg-Midtfyn Kommune.

Topnordic i aftale med Dong

Topnordic skal i de kommende tre år stå for at levere en it-infrastrukturløsning til energiselskabet Dong i en ordre, der ifølge Topnordic har en værdi i omegnen af 100 millioner kroner. Ordren omfatter udstyr til 4.500 arbejdspladser, 2.000 skærme, 400 servere samt lagringsplatforme.

Jysk it-selskab køber Acomma

Jyske WorldWeb Interactive med afdelinger i Randers og Kolding køber webhotellet Acomma og overtager dermed 15.000 domæner. I forbindelse med købet kommer WorldWeb Interactive op på at have 23 medarbejdere.

Adobe-portal til web-udviklere

Grafikgiganten Adobe har oprettet en web-tjeneste, der skal hjælpe web-udviklere med at håndtere afvikling af Cascading Style Sheets i forskellige browser-typer. Websidernes design er ikke altid ens, når koden fortolkes, men nu kan man få hjælp på portalen, der er døbt CSS Advisor. Teknologien bliver også integreret i næste version af firmaets web-værktøj DreamWeaver.

Ti HD-kanaler er på vej

Udbudet af HD-kanaler har indtil nu været uhyre sparsomt, men det vil Canal Digital lave om på. Firmaet forventer nemlig, at kunne udbyde ti HD-kanaler i løbet af 2007. Canal Digitals kunder allerede se kanaler som Discovery HD, underholdningskanalen VOOM HD og filmkanalen Canal+ HD, hvor alle udsendelser er i high definition.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere