Hver fjerde trådløse netværk i København er åbent

En undersøgelse foretaget af netværksproducenten D-Link viser, at 25 procent af københavnerne glemmer at lukke deres trådløse netværk.

Undersøgelsen bestod af en køretur i hovedstadens gader, hvor der blev fundet 1.970 trådløse netværk, og af dem var 501 helt uden nogen form for beskyttelse.

Værst står det til i Valby og Hellerup, hvor henholdsvis 35 procent og 34 procent af netværkene var pivåbne.

På indre Nørrebro findes de sikreste netværk. Her er antallet af åbne net nemlig nede på 19 procent.

Viser dog fremgang

For to år siden blev en lignende undersøgelse foretaget, og her var resultatet, at 47 procent af de trådløse netværk var åbne.

Vi er således blevet bedre til at beskytte vores trådløse netværk, men der er stadig store huller i netsikkerheden i hovedstadsområdet.

De åbne trådløse netværk kan eksempelvis udnyttes til gratis internetadgang eller download af copyright-beskyttet materiale som musik eller software.

Ubeskyttede lokalnetværk har desuden en større risiko for at blive angrebet af hackere, som kan tiltvinge sig adgang til personfølsomme oplysninger.

Let at låse nettet

For at lukke sit trådløse net for uvedkommende skal man kryptere forbindelsen via de opsætningsmuligheder, der findes i alle moderne trådløse routere.

Herudover bør man blokere adgangen med Mac-adresse genkendelse, der sikrer, at det kun godkendte netværkskort, som kan koble sig på netværket.

Det er også væsentligt, at man ændrer det standard-password, som routeren er født med til at være en personlig adgangskode.

Bruger man ikke sit net i længere perioder, eksempelvis i juleferien, kan man slukke for strømmen, for at være helt sikker på at fremmede ikke tiltvinger sig adgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere