Borgmester: KMD rammer kontanthjælpsmodtagere

Beskæftigelsesborgmesteren i København langer ud efter KMD, fordi kommunalreformen vil ramme modtagere af supplerende kontanthjælp. KMD afviser blankt kritikken, og siger, at kun enkelte vil opleve manuel udbetaling.

Ifølge Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Jakob Hougaard vil tusindvis af danskere på supplerende kontanthjælp få problemer med rettidig udbetaling af deres penge efter nytår.

Jakob Hougaard skriver på sin hjemmeside, at alene i København vil 4.000 borgere ikke kunne betale deres regninger før et par dage efter den normale termin.

Og han opfordrer derfor banker og boligselskaber samt andre kreditorer til at bevare tålmodigheden i begyndelsen af 2007 indtil betalingerne er havnet hos de retmæssige modtagere.

Det skyldes, at KMD har lukket ned for de kommunale it-systemer fra 22. december frem til 2. januar.

Men KMD afviser Jakob Hougaards beskyldninger, og ser den eventuelle manuelle håndtering som en mindre opgave.

- Der er faktisk færre supplerende kontanthjælpsmodtagere i København, og de vil generelt ikke opleve nogen problemer med udbetalinger i starten af det nye år. Dog vil cirka ti procent af personer på supplerende kontanthjælp måske blive nødt til at besøge kommunen for eventuelt at få udbetalt pengene manuelt mellem jul og nytår, hvis de skal bruge pengene her og nu, fortæller områdedirektør Christian Aalbæk Nielsen hos KMD.

Kommunerne har kendt til proceduren i flere år
Jakob Hougaard finder det besynderligt, at it-systemerne i København også lukkes ned på trods af, at landets største kommune ikke skal sammenlægges.

- Når KMD åbenbart finder det nødvendigt at lukke it-systemerne i hele landet, så må vi bare gøre, hvad vi kan for at udbetale kontanthjælpen hurtigt, når systemet er oppe igen, skriver han hjemmesiden.

Men også det angreb afviser Christian Aalbæk Nielsen.

- De kommunale it-planer hænger sammen på kryds og tværs og berører derfor alle kommuner.
Kommunerne inklusive København har kendt til it-planerne i længere tid. Endvidere har vi meldt ud om etablering af et eventuelt nødberedskab i form at manuelle arbejdsgange, hvis kommunen finder det nødvendigt.

Han forklarer, at KMD fra kommunernes side ikke har oplevet problemer med hensyn til supplerende kontanthjælpsudbetalingerne.

- Heller ikke selvom nogen af dem skal beregnes manuelt, siger Christian Aalbæk Nielsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.