Borgmester: KMD rammer kontanthjælpsmodtagere

Beskæftigelsesborgmesteren i København langer ud efter KMD, fordi kommunalreformen vil ramme modtagere af supplerende kontanthjælp. KMD afviser blankt kritikken, og siger, at kun enkelte vil opleve manuel udbetaling.

Ifølge Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Jakob Hougaard vil tusindvis af danskere på supplerende kontanthjælp få problemer med rettidig udbetaling af deres penge efter nytår.

Jakob Hougaard skriver på sin hjemmeside, at alene i København vil 4.000 borgere ikke kunne betale deres regninger før et par dage efter den normale termin.

Og han opfordrer derfor banker og boligselskaber samt andre kreditorer til at bevare tålmodigheden i begyndelsen af 2007 indtil betalingerne er havnet hos de retmæssige modtagere.

Det skyldes, at KMD har lukket ned for de kommunale it-systemer fra 22. december frem til 2. januar.

Men KMD afviser Jakob Hougaards beskyldninger, og ser den eventuelle manuelle håndtering som en mindre opgave.

- Der er faktisk færre supplerende kontanthjælpsmodtagere i København, og de vil generelt ikke opleve nogen problemer med udbetalinger i starten af det nye år. Dog vil cirka ti procent af personer på supplerende kontanthjælp måske blive nødt til at besøge kommunen for eventuelt at få udbetalt pengene manuelt mellem jul og nytår, hvis de skal bruge pengene her og nu, fortæller områdedirektør Christian Aalbæk Nielsen hos KMD.

Kommunerne har kendt til proceduren i flere år

Jakob Hougaard finder det besynderligt, at it-systemerne i København også lukkes ned på trods af, at landets største kommune ikke skal sammenlægges.

- Når KMD åbenbart finder det nødvendigt at lukke it-systemerne i hele landet, så må vi bare gøre, hvad vi kan for at udbetale kontanthjælpen hurtigt, når systemet er oppe igen, skriver han hjemmesiden.

Men også det angreb afviser Christian Aalbæk Nielsen.

- De kommunale it-planer hænger sammen på kryds og tværs og berører derfor alle kommuner.
Kommunerne inklusive København har kendt til it-planerne i længere tid. Endvidere har vi meldt ud om etablering af et eventuelt nødberedskab i form at manuelle arbejdsgange, hvis kommunen finder det nødvendigt.

Han forklarer, at KMD fra kommunernes side ikke har oplevet problemer med hensyn til supplerende kontanthjælpsudbetalingerne.

- Heller ikke selvom nogen af dem skal beregnes manuelt, siger Christian Aalbæk Nielsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere