Borger.dk i luften i problematisk premiere

Hele Danmarks website, borger.dk, er i luften. Premieren er dog ikke forløbet uden problemer. Blandt andet en overbelastet logfil gjorde sitet ubrugeligt i formiddags.

Hjemmesiden borger.dk, der skal samle offentlige portaler under samme domæne, har i dag haft en forpremiere med problemer.

I formiddags var det kun logoet, der fungerede og funktionaliteten var således nede.

- Nedbruddet skyldtes et overload på en logfil. Det er ikke særlig teknisk kompliceret, og derfor rigtig ærgerligt, forklarer kontorchef Natascha Dexters fra It- og Telestyrelsen.

Lanceret uden de rigtige kort
Udover at hjemmesiden har været nede på et tidspunkt i formiddag, så mangler borger.dk også de rigtige Danmarkskort til sitet.

- Vi har ikke fået de rigtige kort fra Krak. I stedet har de sendt os de gamle, hvor de nye kommuner ikke figurerer, siger Natascha Dexters.

Hun forventer, at de rigtige kort vil komme i løbet af tirsdagen.

Desuden påpeger hun, at der nok vil fremkomme en masse af den slags småproblemer, når brugerne navigerer rundt på hjemmesiden.

Borger.dk har været i luften siden i fredags som en slags testperiode. Den officielle lancering er i morgen.

Backup-planer hvis chat bliver en succes
Med borger.dk kan landets borgere få oplysninger om det offentlige Danmark.

Og med tiden vil deres også være personaliserede løsninger på hjemmesiden, der påregnes at stå endelig færdig i 2012.

En af de måder, hvorpå man kan få flere informationer om sitet og det offentlige Danmark er via en telefonlinje, der i lighed med servicen fra danmark.dk og netborger.dk kan informere om stort og småt.

Derudover er der oprettet en chatlinje til borger.dk.

- Vi har to til fire medarbejdere klar ved tasterne. Og hvis der skulle komme flere spørgsmål end vi kan håndtere, så har vi også backup-personale til at kunne håndtere den slags, siger Natascha Dexters.

Hun forklarer, at de første spørgsmål allerede er begyndt at tikke ind på både chat og i mailindbakkerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.