Borger.dk i luften i problematisk premiere

Hele Danmarks website, borger.dk, er i luften. Premieren er dog ikke forløbet uden problemer. Blandt andet en overbelastet logfil gjorde sitet ubrugeligt i formiddags.

Hjemmesiden borger.dk, der skal samle offentlige portaler under samme domæne, har i dag haft en forpremiere med problemer.

I formiddags var det kun logoet, der fungerede og funktionaliteten var således nede.

- Nedbruddet skyldtes et overload på en logfil. Det er ikke særlig teknisk kompliceret, og derfor rigtig ærgerligt, forklarer kontorchef Natascha Dexters fra It- og Telestyrelsen.

Lanceret uden de rigtige kort

Udover at hjemmesiden har været nede på et tidspunkt i formiddag, så mangler borger.dk også de rigtige Danmarkskort til sitet.

- Vi har ikke fået de rigtige kort fra Krak. I stedet har de sendt os de gamle, hvor de nye kommuner ikke figurerer, siger Natascha Dexters.

Hun forventer, at de rigtige kort vil komme i løbet af tirsdagen.

Desuden påpeger hun, at der nok vil fremkomme en masse af den slags småproblemer, når brugerne navigerer rundt på hjemmesiden.

Borger.dk har været i luften siden i fredags som en slags testperiode. Den officielle lancering er i morgen.

Backup-planer hvis chat bliver en succes

Med borger.dk kan landets borgere få oplysninger om det offentlige Danmark.

Og med tiden vil deres også være personaliserede løsninger på hjemmesiden, der påregnes at stå endelig færdig i 2012.

En af de måder, hvorpå man kan få flere informationer om sitet og det offentlige Danmark er via en telefonlinje, der i lighed med servicen fra danmark.dk og netborger.dk kan informere om stort og småt.

Derudover er der oprettet en chatlinje til borger.dk.

- Vi har to til fire medarbejdere klar ved tasterne. Og hvis der skulle komme flere spørgsmål end vi kan håndtere, så har vi også backup-personale til at kunne håndtere den slags, siger Natascha Dexters.

Hun forklarer, at de første spørgsmål allerede er begyndt at tikke ind på både chat og i mailindbakkerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere