Arto.dk vinder over narto.dk i domænestrid

Hjemmesiderne Narto.dk og uarto.dk ligger så tæt på ungdomssitet arto.dk, at det er i strid med varemærkeloven. Klagenævnet for Domænenavne svinger derfor sablen over kopi-hjemmesiderne.

Ungdomsportalen narro.dk må ikke længere benytte domænerne narto.dk og uarto.dk til at generere trafik.

Det har Klagenævnet for Domænenavne besluttet, da de to domæner ligger for tæt på et andet populært ungdomdomssite, arto.dk, og samtidig ligner hinanden meget.

Afgørelsen skyldes ikke mindst, at man automatisk bliver ledt hen til sitet narro.dk, når man indtaster ’narto.dk’ i browserens adressefelt.

Ifølge klagenævnet forbryder både narto.dk og uarto.dk sig mod varemærkeloven, da ensartetheden i navnene indebærer en klar risiko for forveksling af domænerne.

Afgørelsen skal ses i lyset af, at uarto.dk og narto.dk er registreret i 2005, hvorimod arto.dk er registreret hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i 2004.

Siden 1998 har arto.dk fungeret som et mødested på nettet, og har i dag over 550.000 faste brugere.

”Hvad så med barto.dk?”

Den indklagede, Henrik Højgaard Jensen, der driver ungdomssitet narro.dk med omkring 40.000 brugere, har i sagens forløb forklaret, hvorfor Klagenævnet for Domænenavne burde frifinde ham.

- Ved en brugerundersøgelse på narto.dk fremgår det, at samtlige brugere, har fundet frem til siden ved hjælp af omtale. Der er for eksempel en storebror, der har hørt om Narto fra en ven af en ven, argumenterer han blandt andet i sit forsvar.

Og han forklarer videre:

- Ingen af vores brugere er erhvervede ved hjælp af misforståelser. Alle brugere er fuldt bevidste om at de befinder sig på en konkurrent til arto.dk,

Derudover påpeger han, at der findes mange domænenavne, der læner sig opad arto.dk.

Blandt andet fremhæver han barto.dk, carto.dk og darto.dk, der ikke er anklaget for brud på varemærkeloven.

Klagenævnet kan imidlertid ikke se rimeligheden i argumentationen.

Det har derfor besluttet, at både narto.dk og uarto.dk skal overdrages til arto.dk inden 19. januar 2007.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Henrik Højgaard Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere