Arto.dk vinder over narto.dk i domænestrid

Hjemmesiderne Narto.dk og uarto.dk ligger så tæt på ungdomssitet arto.dk, at det er i strid med varemærkeloven. Klagenævnet for Domænenavne svinger derfor sablen over kopi-hjemmesiderne.

Ungdomsportalen narro.dk må ikke længere benytte domænerne narto.dk og uarto.dk til at generere trafik.

Det har Klagenævnet for Domænenavne besluttet, da de to domæner ligger for tæt på et andet populært ungdomdomssite, arto.dk, og samtidig ligner hinanden meget.

Afgørelsen skyldes ikke mindst, at man automatisk bliver ledt hen til sitet narro.dk, når man indtaster ’narto.dk’ i browserens adressefelt.

Ifølge klagenævnet forbryder både narto.dk og uarto.dk sig mod varemærkeloven, da ensartetheden i navnene indebærer en klar risiko for forveksling af domænerne.

Afgørelsen skal ses i lyset af, at uarto.dk og narto.dk er registreret i 2005, hvorimod arto.dk er registreret hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i 2004.

Siden 1998 har arto.dk fungeret som et mødested på nettet, og har i dag over 550.000 faste brugere.

”Hvad så med barto.dk?”
Den indklagede, Henrik Højgaard Jensen, der driver ungdomssitet narro.dk med omkring 40.000 brugere, har i sagens forløb forklaret, hvorfor Klagenævnet for Domænenavne burde frifinde ham.

- Ved en brugerundersøgelse på narto.dk fremgår det, at samtlige brugere, har fundet frem til siden ved hjælp af omtale. Der er for eksempel en storebror, der har hørt om Narto fra en ven af en ven, argumenterer han blandt andet i sit forsvar.

Og han forklarer videre:

- Ingen af vores brugere er erhvervede ved hjælp af misforståelser. Alle brugere er fuldt bevidste om at de befinder sig på en konkurrent til arto.dk,

Derudover påpeger han, at der findes mange domænenavne, der læner sig opad arto.dk.

Blandt andet fremhæver han barto.dk, carto.dk og darto.dk, der ikke er anklaget for brud på varemærkeloven.

Klagenævnet kan imidlertid ikke se rimeligheden i argumentationen.

Det har derfor besluttet, at både narto.dk og uarto.dk skal overdrages til arto.dk inden 19. januar 2007.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Henrik Højgaard Jensen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.