USA-retssag mod Apple bakker nordiske ombudsmænd op

Et californisk søgsmål fra en amerikansk forbruger bakker nu op om de nordiske Forbrugerombudsmænds tvist med it-giganten Apple. Vinder forbrugeren, kan sagen danne præcedens.

USA stiller sig nu op bag de nordiske Forbrugerombudsmænd i spørgsmålet om Apples binding af den populære iPod til online-musikbutikken iTunes.

Konkret stilles søgsmålet op i en californisk retssag, som følger i hælene på tvisten mellem blandt andet den danske Forbrugerombudsmand og Apple.

Det skriver Computerworlds norske søsterblad.

Den californiske sag har ikke tidligere været kendt, men optales i et dokument som Apple har overdraget til det amerikanske kredittilsyn sidste fredag.

Kan danne præcedens
Sagen er anlagt på vegne af den amerikanske forbruger Melanie Tucker, og den skal føres for retten i Californien til juli.

De amerikanske advokater har planer om at få tilkendt søgsmålet til en såkaldt ”class-action” –status, som vil betyde, at udfaldet af retssagen kan danne præcedens og dermed have betydning for mange iTunes-kunder.

Hvis forbrugeren får medhold i retten, kan det øge det pres, som allerede hviler på Apple, der har en retssag kørende i Frankrig mens en lignende tvist som bekendt er under opsejling i Danmark, Norge og Sverige.

Ifølge det Californiske søgsmål anklages Apple for at overtræde konkurrenceloven ved at forhindre, at musik, som er købt hos iTunes, kan spilles på andre afspillere end iPod.

Den sagsøgende hævder også, at Apple ikke gør det klart overfor kunderne, at musik fra iTunes ikke er kompatibel med afspillere fra andre firmaer.

Kræver erstaning til alle kunder siden 2003
Derfor kræver hun, at Apple forbydes at fortsætte den eksklusiv-aftale, som binder iTunes til iPod. Samtidig kræver hun, at Apple betaler en erstatning til alle, som har købt musik fra iTunes eller eller en iPod efter den 28. april 2003.

Firmaet krævede i november sagen afvist, men det blev tilbagevist af retten den 20 december, skriver Computerworlds amerikanske søsterblad.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Fire gange større end næststørste leverandør: Offentlige indkøbere bør følge Ateas dominerende markedsposition tæt
Atea er fire gange større end den næststørste hardware-leverandør til det offentlige. Situationen skal følges skarpt af offentlige indkøbsorganisationer, så det ikke ender med dårlig konkurrence, lyder opråbet.
Computerworld
Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Google vil gøre Gmail enklere og mere produktiv i de kommende uger. Se hvordan det nye Gmail tager sig ud her.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
11 skridt, der sikrer dig det bedste udbytte af dit CRM-projekt
Dette whitepaper identificerer 11 skridt, som enhver organisation bør gennemgå i forbindelse med CRM-implementering.