USA-retssag mod Apple bakker nordiske ombudsmænd op

Et californisk søgsmål fra en amerikansk forbruger bakker nu op om de nordiske Forbrugerombudsmænds tvist med it-giganten Apple. Vinder forbrugeren, kan sagen danne præcedens.

USA stiller sig nu op bag de nordiske Forbrugerombudsmænd i spørgsmålet om Apples binding af den populære iPod til online-musikbutikken iTunes.

Konkret stilles søgsmålet op i en californisk retssag, som følger i hælene på tvisten mellem blandt andet den danske Forbrugerombudsmand og Apple.

Det skriver Computerworlds norske søsterblad.

Den californiske sag har ikke tidligere været kendt, men optales i et dokument som Apple har overdraget til det amerikanske kredittilsyn sidste fredag.

Kan danne præcedens
Sagen er anlagt på vegne af den amerikanske forbruger Melanie Tucker, og den skal føres for retten i Californien til juli.

De amerikanske advokater har planer om at få tilkendt søgsmålet til en såkaldt ”class-action” –status, som vil betyde, at udfaldet af retssagen kan danne præcedens og dermed have betydning for mange iTunes-kunder.

Hvis forbrugeren får medhold i retten, kan det øge det pres, som allerede hviler på Apple, der har en retssag kørende i Frankrig mens en lignende tvist som bekendt er under opsejling i Danmark, Norge og Sverige.

Ifølge det Californiske søgsmål anklages Apple for at overtræde konkurrenceloven ved at forhindre, at musik, som er købt hos iTunes, kan spilles på andre afspillere end iPod.

Den sagsøgende hævder også, at Apple ikke gør det klart overfor kunderne, at musik fra iTunes ikke er kompatibel med afspillere fra andre firmaer.

Kræver erstaning til alle kunder siden 2003
Derfor kræver hun, at Apple forbydes at fortsætte den eksklusiv-aftale, som binder iTunes til iPod. Samtidig kræver hun, at Apple betaler en erstatning til alle, som har købt musik fra iTunes eller eller en iPod efter den 28. april 2003.

Firmaet krævede i november sagen afvist, men det blev tilbagevist af retten den 20 december, skriver Computerworlds amerikanske søsterblad.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.