USA-retssag mod Apple bakker nordiske ombudsmænd op

Et californisk søgsmål fra en amerikansk forbruger bakker nu op om de nordiske Forbrugerombudsmænds tvist med it-giganten Apple. Vinder forbrugeren, kan sagen danne præcedens.

USA stiller sig nu op bag de nordiske Forbrugerombudsmænd i spørgsmålet om Apples binding af den populære iPod til online-musikbutikken iTunes.

Konkret stilles søgsmålet op i en californisk retssag, som følger i hælene på tvisten mellem blandt andet den danske Forbrugerombudsmand og Apple.

Det skriver Computerworlds norske søsterblad.

Den californiske sag har ikke tidligere været kendt, men optales i et dokument som Apple har overdraget til det amerikanske kredittilsyn sidste fredag.

Kan danne præcedens
Sagen er anlagt på vegne af den amerikanske forbruger Melanie Tucker, og den skal føres for retten i Californien til juli.

De amerikanske advokater har planer om at få tilkendt søgsmålet til en såkaldt ”class-action” –status, som vil betyde, at udfaldet af retssagen kan danne præcedens og dermed have betydning for mange iTunes-kunder.

Hvis forbrugeren får medhold i retten, kan det øge det pres, som allerede hviler på Apple, der har en retssag kørende i Frankrig mens en lignende tvist som bekendt er under opsejling i Danmark, Norge og Sverige.

Ifølge det Californiske søgsmål anklages Apple for at overtræde konkurrenceloven ved at forhindre, at musik, som er købt hos iTunes, kan spilles på andre afspillere end iPod.

Den sagsøgende hævder også, at Apple ikke gør det klart overfor kunderne, at musik fra iTunes ikke er kompatibel med afspillere fra andre firmaer.

Kræver erstaning til alle kunder siden 2003
Derfor kræver hun, at Apple forbydes at fortsætte den eksklusiv-aftale, som binder iTunes til iPod. Samtidig kræver hun, at Apple betaler en erstatning til alle, som har købt musik fra iTunes eller eller en iPod efter den 28. april 2003.

Firmaet krævede i november sagen afvist, men det blev tilbagevist af retten den 20 december, skriver Computerworlds amerikanske søsterblad.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
ComputerViews: Googles aktionærer havde blot et skuldertræk til overs for EU's rekordstore bøde på 32 milliarder kroner. Her er en række bud på, hvad EU kan gøre, hvis Google og andre tech-giganter skal rammes, hvor det for alvor gør ondt.
Computerworld
Google svarer igen på Vestagers rekordbøde: Truer med at tage betaling for Android
Google kan begynde at tage penge for Android, der indtil nu har været gratis. Den trussel kommer fra Google i kølvandet på selskabets 32 milliarder-store bøde fra EU.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.