USA-retssag mod Apple bakker nordiske ombudsmænd op

Et californisk søgsmål fra en amerikansk forbruger bakker nu op om de nordiske Forbrugerombudsmænds tvist med it-giganten Apple. Vinder forbrugeren, kan sagen danne præcedens.

USA stiller sig nu op bag de nordiske Forbrugerombudsmænd i spørgsmålet om Apples binding af den populære iPod til online-musikbutikken iTunes.

Konkret stilles søgsmålet op i en californisk retssag, som følger i hælene på tvisten mellem blandt andet den danske Forbrugerombudsmand og Apple.

Det skriver Computerworlds norske søsterblad.

Den californiske sag har ikke tidligere været kendt, men optales i et dokument som Apple har overdraget til det amerikanske kredittilsyn sidste fredag.

Kan danne præcedens
Sagen er anlagt på vegne af den amerikanske forbruger Melanie Tucker, og den skal føres for retten i Californien til juli.

De amerikanske advokater har planer om at få tilkendt søgsmålet til en såkaldt ”class-action” –status, som vil betyde, at udfaldet af retssagen kan danne præcedens og dermed have betydning for mange iTunes-kunder.

Hvis forbrugeren får medhold i retten, kan det øge det pres, som allerede hviler på Apple, der har en retssag kørende i Frankrig mens en lignende tvist som bekendt er under opsejling i Danmark, Norge og Sverige.

Ifølge det Californiske søgsmål anklages Apple for at overtræde konkurrenceloven ved at forhindre, at musik, som er købt hos iTunes, kan spilles på andre afspillere end iPod.

Den sagsøgende hævder også, at Apple ikke gør det klart overfor kunderne, at musik fra iTunes ikke er kompatibel med afspillere fra andre firmaer.

Kræver erstaning til alle kunder siden 2003
Derfor kræver hun, at Apple forbydes at fortsætte den eksklusiv-aftale, som binder iTunes til iPod. Samtidig kræver hun, at Apple betaler en erstatning til alle, som har købt musik fra iTunes eller eller en iPod efter den 28. april 2003.

Firmaet krævede i november sagen afvist, men det blev tilbagevist af retten den 20 december, skriver Computerworlds amerikanske søsterblad.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Gartners anbefalinger til at højne din virksomheds it-sikkerhed
Du har en strategi om at sikre din virksomheds data - og i den kæde kan medarbejderne udgøre det svage led. Men der er mange ting, du kan gøre. Læs dette whitepaper fra Gartner, som giver dig netop de råd, du måske står og mangler. Du kan også se, hvilke løsninger Gartner anbefaler til at højne it-sikkerheden.