Nokia bejler til populære internettjenester

Nokias administrerende direktør, Olli-Pekka Kallasvuo bedyrer, at mobilgiganten nu for alvor er i gang med at skabe en sammenhæng mellem internettet og de mobile multimedieenheder.

Six Apart, Skype og Yahoo.

Nokia har for alvor internet-tjenester i kikkerten, lyder det fra Nokias topchef, Olli-Pekka Kallasvuo, der deltager i International Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, som netop er blevet skudt i gang.

Det sker, efter topchefen tidligere som beskrevet her i Computerworld, har fortalt, at Nokia anser sig selv for at være nøglen til det mobile internet.

Nye samarbejder

Nu kan Olli-Pekka Kallasvuo blandt andet berette om samarbejder med en række populære internet-virksomheder, hvor Nokia forsøger at hjælpe dem med at gøre deres brands og indhold mobilt.

- Mobilitet vil være kernen i udviklingen af internettet, hvor man vil kunne komme i kontakt med mennesker og få adgang til det indhold og de informationer, man ønsker, uanset hvor man befinder sig, udtalte han ved CES.

Populære internettjenester

Nokia har blandt andet lanceret en integreret understøttelse af Vox, en gratis, personlig blogging-tjeneste fra Six Apart, med den netop lancerede Nokia N93i.

Kallasvuo beretter også om Nokia og Skype, der sammen udvikler en ny mobil Skype-oplevelse på den netop lancerede Nokia N800 Internet Tablet.

Nokia og Yahoo annoncerede muligheden for Yahoo Go-tjenester, inklusiv synkronisering af adressebog, mobile voice instant messaging, automatisk uploading af fotos samt Yahoo!

- Nokia tilvejebringer øget værdi ved at skabe konvergens mellem mobilitet og forbindelse, der gør det muligt for mennesker at tage indhold og internet-tjenester med sig, sagde Kallasvuo.

Mobilen afløses af multimedieenheder

Olli-Pekka Kallasvuo mener at den gammeldags mobiltelefon, der kun kan bruges til én ting, er ved at blive skiftet ud med de moderne multimedieenheder, der gør det muligt at skabe, anvende og dele vores oplevelser, når som helst og med hvem som helst.

- Enheder, der kun har et enkelt anvendelsesområde, er blevet mindre attraktive. Og de konvergerende enheder, som de erstattes med, er ekstremt funktionsrige og lette at bruge, sagde han.

Kallasvuo talte om vigtigheden af brugervenlighed og produktdesign, mens han viste Nokia N76 multimediecomputer frem.

- Ultimativt betyder konvergens, at noget er nemt og ligetil og med så få kompromisser som muligt, lød det fra Nokias topdirektør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere