Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Avanade går på jagt efter ERP-firma

Det delvist Microsoft-ejede konsulentfirma Avanade går i direkte konkurrence med de traditionelle ERP-udbydere. Kampen står om Dynamics AX.

I løbet af de næste seks til 12 måneder bliver det delvist Microsoft ejede konsulentfirma Avanade en vægtig spiller på det danske marked for implementering af Microsofts ERP-løsning, Dynamics AX.

- De traditionelle ERP-udbydere har ikke mødt os på markedet endnu, men det vil ændre sig. Vi går nu ind i Dynamics AX, og jeg kan godt forestille mig, at vi køber en virksomhed på 25-30 mand, der er dedikeret på Dynamics AX, siger Avanades administrerende direktør, Lars-Bo Klausen.

Nyt kraftcenter

Han tilføjer, at Avanade allerede er i dialog med et par danske emner.

Efter opkøbet er det meningen, at der på nordisk plan oprettes et såkaldt Center of Excellence på Dynamics AX - et center der både skal betjene nordiske og europæiske kunder.

Da Avanade, som er et joint-venture mellem Accenture og Microsoft, åbnede sin danske afdeling sidste forår var aktiviteterne begrænset til store udviklingsopgaver (.NET practice) og infrastrukturopgaver.

Men nu er tiden altså moden til at konkurrere med de mange danske Microsofts partnere også på ERP-området.

Klar til næste skridt

- Vi er klar til at tage det næste skridt, fordi Axapta er blevet fuldt integreret med Microsofts platform, og derfor appellerer den til væsentlig større kunder end tidligere, siger Lars-Bo Klausen.

Han er helt på det rene med, at Avanade nu går ind i en benhård kamp om markedsandele på det tætpakkede ERP-marked.

- Men jeg tror der er plads til os begge, fordi vi kommer ind med dyb viden om den klassiske Microsoft platform og så dertil ERP-løsninger. De opgaver vi vil gå efter, vil være i den høje ende af marked, det vil være ret store implementeringer, siger Lars-Bo Klausen.

Han ser måske fem-seks projekter i Danmark, væsentlig flere i det nordiske og endnu flere på globalt plan.

Organisatorisk vil Avanade i Danmark være en del af den nordiske Avanade organisation med 110 ansatte. Samtidig trækker man på 5.500 medarbejdere i 21 lande, hvoraf de 2.000 er lokaliseret i Bangalore i Indien.

Læs mere om Avanades planer i den trykte udgave af Computerworld på fredag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere