Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

CBrain sætter børsnoterings-system til salg

Softwarehuset cBrain gennemførte sidste år en børsnotering baseret på salg af aktier via internettet. Nu tilbyder selskabet sin løsning som en service til virksomheder, der ønsker at gå på børsen.

Fremover bliver det muligt for potentielle børskandidater at blive noteret på børsen gennem salg af aktier via internettet.

Først med den idé var cBrain, der sidste år tog initiativ til en børsnotering baseret på selskabets egenudviklede softwareløsning.

- Siden vi gennemførte vores børsnotering gennem salg af aktier via internettet, har vi fået mange henvendelser fra virksomheder, som overvejer en introduktion på enten Københavns Fondsbørs eller Firsth North, fortæller Per Tejs Knudsen, administrerende direktør, cBrain.

Sælger som en service

Ansporet af interessen pakkede cBrain sin software på en brugervenlig facon og sælger den nu som en service til virksomheder, der ønsker at sælge aktier via nettet i forbindelse med et offentligt udbud.

- Økonomisk er det meget forskelligt, hvad det vil koste de enkelte virksomheder at bruge vores software, siger Per Tejs Knudsen.

Han tilføjer, at det som hovedregel "i hvert fald vil koste mindre end en million kroner."

Ud af busken

Per Tejs Knudsen mener, at muligheden for at bruge metoden, som cBrain selv kalder LEAN-IPO, bør kunne få mange flere mindre virksomheder ud af busken og frem til en børsnotering.

Selve produktet, cBrains aktiesalgsservice, har fået tilnavnet cTrade.dk, og på den hjemmeside kan interesserede investorer skrive sig op og blive orienteret om kommende udbud af aktier.

Cbrain vakte opsigt, da det dengang blot tre år gamle selskab i slutningen af 2005 meddelte, at det ville på børsen.

Forundringen gik ikke mindst på cBrains meget atypiske konstruktion for børsintroduktionen. Selskabet gennemførte introduktionen uden hjælp fra en investeringsbank, men med afsæt i salg af aktier til halvanden krone stykket til private investorer via internettet.

Cbrain blev det første it-selskab af en hel bølge, der i det seneste år er blevet børsnoteret. Børsnoteringerne tæller blandt andre Zepto, Notabene, Mondo, Comendo og flere andre.

Per Tejs Knudsen har tidligere ført Maconomy på fondsbørsen, da selskabet med hiv og sving blev børsnoteret lige før dotcom-bølgen bristede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere