TDC sælger mobilselskabet Bité for 3,4 milliarder

Som et led i TDC's strategi om at fokusere på Danmark og Norden, sælges det baltiske mobilselskab Bité nu til en privat kapitalfond for 3,4 milliarder kroner. Flere frasalg er på vej.

TDC sælger sit 100 procent ejede baltiske mobilselskab Bité til den central- og østeuropæiske private kapitalfond Mid Europa Partners.

Prisen er på 3,4 milliarder danske kroner.

Salget finder sted, selv om Bité i de seneste år har vundet markedsandele på det voksende marked for mobiltelefoni i Litauen og Letland.

Siden 2004 er kundebasen firedoblet til knap to millioner.

Jesper Theill Eriksen, administrerende direktør for TDC Mobile International, fortæller til Computerworld, at TDC fokuserer på Danmark og Norden.

Alle øvrige investeringer betragtes som finansielle investeringer.

- Det betyder, at vi sælger, hvis der kommer nogen, som vil give os en god pris, forklarer Jesper Theill Eriksen.

Flere på vej
Bité beskæftiger omkring 500 medarbejdere i Litauen og Letland, som altså nu skrifter arbejdsgiver.

Køberen, Mid Europa Partners, har investeret i Central- og Østeuropa siden 1999, og TDC anser selv prisen på 3,4 milliarder for Bité for en god pris.

- Man kan opnå en god pris for en veldrevet virksomhed med et stort vækstpotentiale, hvilket Bité-salget jo viser, siger Jesper Theill Eriksen.

TDC's topchef, Jens Alder, har tidligere meldt ud, at TDC skal fokusere mere på kerneforretingerne i Danmark og Norden, og ifølge Jesper Theill Eriksen er Bité-salget netop et udtryk for den strategi.

Dermed er det også oplagt, at flere frasalg af TDC’s udenlandske selskaber vil følge i den kommende tid.

- Det kan sagtens ske i det omfang, at vi kan opnå så favorable priser, som vi har fået for Bité, siger Jesper Theill Eriksen.

Skaffer penge til koncernen
Som administrerende direktør for TDC Mobile International ændrer hans funktioner sig i takt med TDC’s overordnede strategi.

Alligevel synes han ikke, at salget af en veldreven virksomhed som Bité er trist for hans job.

- Jeg synes, at det er en meget spændende og vigtig opgave at være med til at skaffe så mange penge til koncernen. Mit jo er at understøtte udviklingen i de selskaber, vi har, så de kan tiltrække de rigtige købere.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Intelligent proces automatisering – et vigtigt værktøj til digitalisering

Med smart sammenkobling af de ‘dumme’ softwarerobotter, procestyrings-teknologi og avanceret machine learning, har du mulighed for at skabe selvlærende robotter, der er i stand til automatisk at forbedre sig. Teknologien hedder IPA - intelligent process automization. Kom og hør om anvendelsesmulighederne - og de fem teknologier, der ligger bag IPA.

28. maj 2019 | Læs mere


Microsoft Azure: Få det maksimale ud af din cloud-platform

Azure er en af de mest populære cloud-platforme, og Microsofts løsning rummer da også mange spændende muligheder og konkrete værktøjer, der kan hjælpe din virksomhed. Kom godt i gang med at udnytte Azure ved at deltage på dette formiddagsseminar.

06. juni 2019 | Læs mere


Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.