TDC sælger mobilselskabet Bité for 3,4 milliarder

Som et led i TDC's strategi om at fokusere på Danmark og Norden, sælges det baltiske mobilselskab Bité nu til en privat kapitalfond for 3,4 milliarder kroner. Flere frasalg er på vej.

TDC sælger sit 100 procent ejede baltiske mobilselskab Bité til den central- og østeuropæiske private kapitalfond Mid Europa Partners.

Prisen er på 3,4 milliarder danske kroner.

Salget finder sted, selv om Bité i de seneste år har vundet markedsandele på det voksende marked for mobiltelefoni i Litauen og Letland.

Siden 2004 er kundebasen firedoblet til knap to millioner.

Jesper Theill Eriksen, administrerende direktør for TDC Mobile International, fortæller til Computerworld, at TDC fokuserer på Danmark og Norden.

Alle øvrige investeringer betragtes som finansielle investeringer.

- Det betyder, at vi sælger, hvis der kommer nogen, som vil give os en god pris, forklarer Jesper Theill Eriksen.

Flere på vej
Bité beskæftiger omkring 500 medarbejdere i Litauen og Letland, som altså nu skrifter arbejdsgiver.

Køberen, Mid Europa Partners, har investeret i Central- og Østeuropa siden 1999, og TDC anser selv prisen på 3,4 milliarder for Bité for en god pris.

- Man kan opnå en god pris for en veldrevet virksomhed med et stort vækstpotentiale, hvilket Bité-salget jo viser, siger Jesper Theill Eriksen.

TDC's topchef, Jens Alder, har tidligere meldt ud, at TDC skal fokusere mere på kerneforretingerne i Danmark og Norden, og ifølge Jesper Theill Eriksen er Bité-salget netop et udtryk for den strategi.

Dermed er det også oplagt, at flere frasalg af TDC’s udenlandske selskaber vil følge i den kommende tid.

- Det kan sagtens ske i det omfang, at vi kan opnå så favorable priser, som vi har fået for Bité, siger Jesper Theill Eriksen.

Skaffer penge til koncernen
Som administrerende direktør for TDC Mobile International ændrer hans funktioner sig i takt med TDC’s overordnede strategi.

Alligevel synes han ikke, at salget af en veldreven virksomhed som Bité er trist for hans job.

- Jeg synes, at det er en meget spændende og vigtig opgave at være med til at skaffe så mange penge til koncernen. Mit jo er at understøtte udviklingen i de selskaber, vi har, så de kan tiltrække de rigtige købere.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Lav din egen robot på få minutter med Fable
Tilbage i 2011 startede Shape Robotics udviklingen af Fable, et robotsystem bygget enkelt op på moduler. Det gør at studerende kan bygge deres egen robot på få minutter ved brug af interaktive blokke eller Python API. I denne video fortæller Moises Pacheco, CTO i Shape Robotics om processen med at skabe en intuitiv app sammen med Ciklum, og et partnerskab med Microsoft.