TDC sælger mobilselskabet Bité for 3,4 milliarder

Som et led i TDC's strategi om at fokusere på Danmark og Norden, sælges det baltiske mobilselskab Bité nu til en privat kapitalfond for 3,4 milliarder kroner. Flere frasalg er på vej.

TDC sælger sit 100 procent ejede baltiske mobilselskab Bité til den central- og østeuropæiske private kapitalfond Mid Europa Partners.

Prisen er på 3,4 milliarder danske kroner.

Salget finder sted, selv om Bité i de seneste år har vundet markedsandele på det voksende marked for mobiltelefoni i Litauen og Letland.

Siden 2004 er kundebasen firedoblet til knap to millioner.

Jesper Theill Eriksen, administrerende direktør for TDC Mobile International, fortæller til Computerworld, at TDC fokuserer på Danmark og Norden.

Alle øvrige investeringer betragtes som finansielle investeringer.

- Det betyder, at vi sælger, hvis der kommer nogen, som vil give os en god pris, forklarer Jesper Theill Eriksen.

Flere på vej
Bité beskæftiger omkring 500 medarbejdere i Litauen og Letland, som altså nu skrifter arbejdsgiver.

Køberen, Mid Europa Partners, har investeret i Central- og Østeuropa siden 1999, og TDC anser selv prisen på 3,4 milliarder for Bité for en god pris.

- Man kan opnå en god pris for en veldrevet virksomhed med et stort vækstpotentiale, hvilket Bité-salget jo viser, siger Jesper Theill Eriksen.

TDC's topchef, Jens Alder, har tidligere meldt ud, at TDC skal fokusere mere på kerneforretingerne i Danmark og Norden, og ifølge Jesper Theill Eriksen er Bité-salget netop et udtryk for den strategi.

Dermed er det også oplagt, at flere frasalg af TDC’s udenlandske selskaber vil følge i den kommende tid.

- Det kan sagtens ske i det omfang, at vi kan opnå så favorable priser, som vi har fået for Bité, siger Jesper Theill Eriksen.

Skaffer penge til koncernen
Som administrerende direktør for TDC Mobile International ændrer hans funktioner sig i takt med TDC’s overordnede strategi.

Alligevel synes han ikke, at salget af en veldreven virksomhed som Bité er trist for hans job.

- Jeg synes, at det er en meget spændende og vigtig opgave at være med til at skaffe så mange penge til koncernen. Mit jo er at understøtte udviklingen i de selskaber, vi har, så de kan tiltrække de rigtige købere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Så mange millioner betaler Knowit for Creuna: Dansk Creuna-boss bliver chef for ny Knowit-organisation med 100 ansatte
Interview: Roar Nissen skal efter mere end 13 år hos Creuna stå i spidsen for den samlede danske afdeling i det kommende Knowit Experience-selskab. Bliv klogere på planerne, efter den norske Knowit-koncern har købt Creuna, her.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.