TDC sælger mobilselskabet Bité for 3,4 milliarder

Som et led i TDC's strategi om at fokusere på Danmark og Norden, sælges det baltiske mobilselskab Bité nu til en privat kapitalfond for 3,4 milliarder kroner. Flere frasalg er på vej.

TDC sælger sit 100 procent ejede baltiske mobilselskab Bité til den central- og østeuropæiske private kapitalfond Mid Europa Partners.

Prisen er på 3,4 milliarder danske kroner.

Salget finder sted, selv om Bité i de seneste år har vundet markedsandele på det voksende marked for mobiltelefoni i Litauen og Letland.

Siden 2004 er kundebasen firedoblet til knap to millioner.

Jesper Theill Eriksen, administrerende direktør for TDC Mobile International, fortæller til Computerworld, at TDC fokuserer på Danmark og Norden.

Alle øvrige investeringer betragtes som finansielle investeringer.

- Det betyder, at vi sælger, hvis der kommer nogen, som vil give os en god pris, forklarer Jesper Theill Eriksen.

Flere på vej

Bité beskæftiger omkring 500 medarbejdere i Litauen og Letland, som altså nu skrifter arbejdsgiver.

Køberen, Mid Europa Partners, har investeret i Central- og Østeuropa siden 1999, og TDC anser selv prisen på 3,4 milliarder for Bité for en god pris.

- Man kan opnå en god pris for en veldrevet virksomhed med et stort vækstpotentiale, hvilket Bité-salget jo viser, siger Jesper Theill Eriksen.

TDC's topchef, Jens Alder, har tidligere meldt ud, at TDC skal fokusere mere på kerneforretingerne i Danmark og Norden, og ifølge Jesper Theill Eriksen er Bité-salget netop et udtryk for den strategi.

Dermed er det også oplagt, at flere frasalg af TDC’s udenlandske selskaber vil følge i den kommende tid.

- Det kan sagtens ske i det omfang, at vi kan opnå så favorable priser, som vi har fået for Bité, siger Jesper Theill Eriksen.

Skaffer penge til koncernen

Som administrerende direktør for TDC Mobile International ændrer hans funktioner sig i takt med TDC’s overordnede strategi.

Alligevel synes han ikke, at salget af en veldreven virksomhed som Bité er trist for hans job.

- Jeg synes, at det er en meget spændende og vigtig opgave at være med til at skaffe så mange penge til koncernen. Mit jo er at understøtte udviklingen i de selskaber, vi har, så de kan tiltrække de rigtige købere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere