Artikel top billede

Coop indsætter flygtende it-chef i topjob

Dagligvarekoncernen Coop Norden etablerer tre nationale it-selskaber i henholdsvis Danmark, Norge og Sverige. Dansk it-direktør bliver Lars Frahm, der ellers stod til at forlade Coop ved udgangen af måneden.

I halen på, at dagligvarekoncernen Coop Norden har opgivet at få en pan-nordisk organisation op at stå. opretter selskabet nu tre nationale it-afdelinger.

- Min opgave bliver at understøtte den danske Coop-organisation it-mæssigt, siger Lars Frahm, nyudnævnt direktør for Coop IT.

På vej ud

Lars Frahm stod ellers til at skulle forlade Coop ved udgangen af måneden efter at have sagt sit job som direktør for Coop's it-infrastruktur op for et par måneder siden.

- Jeg havde ikke noget andet på hånden, så det her tilbud var en "once in a lifetime" chance, siger Lars Frahm, der kommer til at stå i spidsen for en it-afdeling med i alt 160 medarbejdere.

I Norge hedder den nye it-direktør Per Vesterby, mens Coop Sverige får Liselotte Andersson som ny it-direktør.

Bedre effektivitet

Ifølge Lars Frahm betyder den nye måde at organisere arbejdet med it, at der bliver mindre koordinering på tværs af grænser og kulturer, hvilket alt andet lige vil forbedre effektiviteten.

Coop-koncernen baserer sig på et Cisco-netværk, der binder det hele sammen, mens tele- og data-transmissioner ligger i en aftale med TDC i hele Norden. Endelig har Coop også en fælles nordisk aftale med Microsoft for så vidt angår software.

Lars Frahm vil ikke sige, hvad der fik ham til at sige op, men han vil gerne sige, at han er rigtig godt tilfreds med, at han nu er genansat i en ny direktør-stilling.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.