Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Dangaard: Maren i kæret skal have mobilt indhold

Der er for besværligt at bruge mobiltelefonen til spil, musik og film, mener koncerndirektøren i Dangaard Telecom. Mobildistributøren vil nu investere i at skabe et mere brugervenligt udgangspunkt for den mobile underholdning.

Hvordan sætter jeg min mobil op til at modtage e-mails, spille spil og se film?

Den slags spørgsmål må slutbrugerne alt for ofte døjes med, mener Michaél Køehn Milland, der er koncernchef i Dangaard Telecom, verdens næststørste distributør af mobiltelefoner og tilbehør til mobiltelefoner.

- Der er mange, der sidder i en eller anden garage med en omvendt baseballkasket på hovedet og laver den næste applikation, som sagtens kan være spændende for slutbrugerne. Men der er alt for ofte problemer med at få produktet ud til Maren i kæret, siger Michaél Køehn Milland.

Masser af penge venter

Salget af indhold til mobiltelefoner og smartphones forventes at vokse markant i de kommende år, og derfor ser Dangaard Telecom penge i området.

- Apparaterne bliver jo mere og mere velegnede til både at afspille musik og se tv. Der er ikke alene penge at hente i det område for os, der er også langt større og bedre oplevelser at hente for slutbrugerne.

Vil hjælpe slutbrugeren

Dangaard Telecom har netop offentliggjort det seneste årsregnskab, der viser, at koncernen har øget omsætningen med over 10 procent og indtjeningen med hele 53 procent i forhold til året før, så resultatet blev på 150,6 millioner kroner efter skat.

Den kurve skulle gerne fortsætte i de kommende år, og derfor vil koncernen nu investere i kompetenceudvikling og udvikling af nye løsninger, så Dangaard Telecom kan lægge sig i spidsen inden for distribution af blandt andet film og spil til mobile enheder.

- Vi skal ikke til at lave indholdet, men nogen skal sikre, at underholdningen kan komme ud til slutbrugeren, og i dag er det alt for bøvlet og vanskeligt både for forbrugeren, operatøren og detailhandlen at få det til at ske, og det er der, vi ser vores forretningsmulighed, fortæller Michaél Køehn Milland.

Prækonfigurationer er vejen frem

Koncerndirektøren forklarer, at målet er at prækonfigurere så mange mobiltelefoner som muligt til så meget som muligt.

På den måde vil alle de komplicerede indstillinger allerede være på plads, når slutbrugeren får fingrene i den nyeste mobilos.

- Det er ikke altid lige nemt at konfigurere telefonerne, og nogen af kunderne dropper det simpelthen, fordi det er for svært. Derfor handler det om af få sat telefonerne op til så meget som muligt, inden de når ud til slutbrugerne, så konfigurationen kun er et enkelt tryk på en knap væk, siger Michaél Køehn Milland.

Samarbejdspartnerne til Dangaard Telecoms satsning på distribution af mobilt indhold vil være alt lige fra mobiltelefon-producenterne til operatørerne og indholdsproducenterne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere