Danskerne åbner netbutikker som aldrig før

Danskerne åbner netbutikker som aldrig før. På bare to år er antallet af danske netbutikker blevet fordoblet takket være billige webshopløsninger, økonomisk fremgang og stigende iværksætterlyst.

En ny generation af digitale købmænd er hastigt på vej frem i Danmark.

På bare to år er antallet af internetbutikker således fordoblet, og alene sidste år åbnede godt 2.200 nye digitale købmænd en butik på nettet, viser nye tal fra PBS.

Dermed er antallet af netbutikker steget til mere end 7.700. For fem år siden var der blot 1.700 netbutikker.

PBS-tallene er en opgørelse af, hvor mange netbutikker, der har indgået en aftale om at bruge Dankort som betalingsmiddel.

Men da mange mindre netbutikker enten ikke har en dankort-aftale, afregner per efterkrav eller andet, er det også givet, at både væksten og det samlede antal netbutikker reelt er endnu større.

Væksten vil fortsætte

Hos foreningen af danske internethandlende, FDIH, er direktør Morten Kamper sikker på, at tendensen holder fremover.

- Der har været en vækst på 40 procent hvert eneste år i de sidste tre år, og vi tror på, at det fortsætter. Det er vores egen vurdering, det siger vores medlemmer også, og dem, der endnu ikke er medlemmer, har også fået øje på det, siger Morten Kamper.

Der er flere grunde til, at boomet kommer netop nu, mener Kamper.

Blandt andet er det blevet både meget nemmere og billigere at starte en netbutik.

For eksempel koster det kun 299 kroner om måneden at køre en skrabet webshop via dandomain.dk eller jubii.dk – en stærk kontrast til dotcom-boomet omkring årtusindeskiftet, hvor der blev brændt millioner af på storstilede internetsatsninger.

Og så skal man heller ikke undervurdere, at det går økonomisk godt lige nu.

- Det smitter af på iværksætterlysten, siger Morten Kamper.

Mange prøver tingene af

At iværksætterlysten er stigende og dermed en hovedmotor i udviklingen, kan it-entreprenør Martin Thorborg også mærke, blandt andet via iværksætternetværket amino.dk

- Der er masser er folk, for eksempel kvinder på barsel, studerende og forhenværende kontanthjælpsmodtagere, der prøver sig selv af på nettet, siger Martin Thorborg.

Han peger på, at folk med en beskeden investering i en netbutik kan få afklaret, om iværksætterdrømmen holder uden at sætte hele privatøkonomien over styr.

- Det er voksne mennesker med iværksætterdrømme, men som stadig har benene solidt plantet på jorden, siger Martin Thorborg.

Han mener, at 2007 og 2008 kan blive et gennembrudsår for e-handlen.

- Jeg tror, at vi ser en ketchup effekt i både antallet af netbutikker og folk, der handler på nettet, siger han.

Det seneste skøn for den samlede internethandel i danske butikker lyder på knap 19 mia. kr. i 2005 og er foretaget af Danmarks Statistik.

Læs mere om den eksplosive danske net-handel i fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere