Brugerdrevne byguider pibler frem

Danske byboere får i stigende grad indflydelse på lokalområdets kultur- og spisetilbud. Fire brugerdrevne byguider er dukket op inden for få måneder.

Find frem til den bedste pizza i Århus eller den billigste caffé latte i København.

Tip fra bybo til bybo i Danmarks største byer er så småt begyndt at tage form på danske domæner på nettet.

Indtil videre overlader fire portaler tip og anmeldelser af kultur- og spisetilbud til brugerne, der via positive eller negative ord kan vende tommelfingeren op eller ned til de muligheder, der findes inden for bymurene.

Mitkbh.dk var den første af slagsen med sin lancering i november 2006. Sitet blev for nyligt hædret med specialprisen i Computerworlds Webchamp-konkurrence.

København er med to konkurrerende tilbud i form af mitkbh.dk og kbh360.dk godt repræsenteret. Og mangospot dækker specifikt Århus.

Storbyliv.dk dækker derimod begge disse byer samt Aalborg, Odense og Esbjerg.

Inspiration fra web 2.0

Ifølge medejer Thomas Rosenstand fra reklamebureauet Concept Interest, der har specialiseret sig inden for online-markedsføring, er konceptet med brugerdrevne byguider kommet for at blive.

"Guiderne er jo en del af det, som man med et popsmart udtryk kalder web 2.0-udvikling. Hjemmesiden stiller anmeldelsesværktøjerne til rådighed for de oplevelsessultne, og alle kan få deres femten minutters berømmelse sådan et sted. Det er en rigtig god kombination for både de nysgerrige og bruger-anmelderne, " udtaler han.

Thomas Rosenstand peger på, at succesen dog afhænger af, hvor brugervenlig ens byguide er opbygget. Des nemmere det er for brugerne at komme til at skrive anmeldelserne, des større succes.

"Det kræver jo ikke den store teknologiske indsigt at bygge sådanne sites mere. Men derimod kræver det en god forståelse for, hvilke tilbud og værktøjer brugerne skal have i hænderne," fortæller han.

Godt for de lokalt handlende

Thomas Rosenstand peger på, at der med tiden højst sandsynligt vil komme flere guider, fordi de kan være en rigtig god idé for de lokale handlende.

"Selvom folk måske kun skimmer anmeldelse, så vil navnet fæstne sig. Især hvis anmeldelsen er god. Og det er jo gratis reklame, når folk af egen fri vilje sætter sig til tasterne for at anmelde et eller andet tilbud," forklarer han.

Derudover pointerer han, at brugerne ikke ser landsdækkende reklamer, men derimod lokale og derfor relevante anmeldelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere