Telsome og V2tel lancerer trådløs IP-telefoni

Tema: Telia får nu konkurrence til sin trådløse IP-telefoniløsning. Telsome og V2Tel er gået i gang med at sælge softwarepakker, der med Wi-Fi kan koble mobiltelefoner til en virksomheds IP-løsning.

En mobil på farten. En IP-telefon på kontoret.

Telsome og V2tel lancerer softwarepakker til mobiler, der kan koble mobiler til virksomhedens IP-løsning over Wi-Fi.

Løsningerne bygger ikke på UMA – Unlicensed Mobile Access – som Telia har satset på med selskabets HomeFree-abonnement.

I stedet skal man installere en softwarepakke på sin telefon, der udnytter Wi-Fi til at forbinde telefonen til virksomhedens netværk.

"Der er en væsentlig prisforskel på, om du kører dine data over en UMA-forbindelse, eller du kører det hen over et Wi-Fi-net, der i bund og grund er gratis trafik", siger Mikael Bendtsen, teknisk direktør i Telsome.

Tre muligheder for opkald

Hvis en virksomhed køber trådløs IP-telefoni fra de to udbydere, vil dens medarbejdere kunne bruge deres mobil på tre måder.

Medarbejderne kan bruge en almindelig mobil, når de er udenfor virksomheden. De kan bruge den som en IP-telefon på virksomheden. Og i udlandet kan de lave et såkaldt call-back, hvor man ringer ud fra ens hovednummer. Dermed kan virksomheden spare penge på roaming.

I fredagens trykte udgave af Computerworld skrev vi om den danske virksomhed Speakanet, der har lavet en ren mobilløsning, men de to selskaber mener godt, at de kan konkurrere på både pris og kvalitet.

"Langt de fleste virksomheder værdsætter, at de har en bordtelefon på kontoret. Især når det gælder serviceafdelinger, call-centre og receptioner. Desuden er lyden på en mobiltelefon komprimeret for hårdt, så kvaliteten er simpelthen ikke god nok", siger Jørgen Weber, direktør for V2tel.

Et nicheprodukt

V2tel kan kun levere til Nokias E-serie, men det er på vej med løsninger til styresystemerne Symbian og Windows Mobile. Telsome's løsning virker fra starten af på Nokias E-serie og på Windows Mobile.

Teleanalytiker John Strand mener, de to virksomheder har et spændende produkt, og fortæller, at systemerne allerede fungerer i Norge. Men netop fordi løsningerne kræver forholdsvis avancerede mobiltelefoner, så vil det aldrig blive specielt udbredt.

"Det er en niche-løsning, der henvender sig til et nichesegment", siger han.

Det helt afgørende for virksomhedernes succes bliver ifølge ham, om selskaberne kan levere quality of service. Altså om trafikken mellem mobilen og modtagerterminalen når hurtigt og sikkert frem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere