Hobbyvirksomhed venter på stævning fra Krak

Kraks bogholdere fastholder deres økonomiske krav til en hobbyvirksomhed, der har benyttet såkaldte dybe links via Kraks hjemmeside. Krak-direktør undskylder og vil nu tage sagen op med selskabets egne ansatte.

Hobbyvirksomheden Eiberg Consult har modtaget en faktura fra kortfirmaet Krak lydende på 1.500 kroner for at linke til sin egen adresse via Kraks hjemmeside.

Det mener indehaveren Flemming Eiberg er helt urimeligt, da han hverken er momsregistreret eller har benyttet sin hjemmeside i forretningsmæssig sammenhæng i fire år.

"Jeg har skrevet breve og talt med Kraks bogholdere siden januar, hvor jeg har forklaret, at jeg ikke tjener penge på min hjemmeside. Jeg har også skrevet direkte til direktør Peter Sejer.Dypevåg, men har intet hørt andet end, at de fastholder deres krav," fortæller Flemming Eiberg.

Han skrev derfor det sidste brev i sidste uge, hvor han forklarede, at sagen for hans vedkommende var slut.

"Jeg går derfor og venter på at blive stævnet, fordi Krak i hele forløbet har fastholdt dets krav. Andet vil de ikke sige," forklarer han.

Klokkeklar fejl
På trods af forvirringen kunne meget dog tyde på, at Flemming Eiberg slipper for en tur til de lokale retslokaler.

"Hvis indehaveren af Eiberg Consult ikke er momsregistreret, så har vi begået en klokkeklar fejl efter vores nye regler om links," forklarer direktør for Kraks kort & data, Peter Sejer-Dypevåg.

Han afviser derfor, at se skulle Flemming Eiberg i øjnene i retten.

Mange sager hos Krak
Peter Sejer Dypevåg kan heller ikke mindes at have set brevet fra Flemming Eiberg.

Men han forklarer også, at han har travlt for tiden.

"Efter Computerworld har skrevet om vores firma link-politik, så har jeg modtaget rigtig mange breve og mails fra virksomheder, der hævder, at de fungerer som hobbyvirksomheder. Derfor har en stor bunke sager på mit skrivebord, som jeg skal igennem," lyder det fra Peter Sejer Dypevåg.

Han vil dog ikke komme ind på det konkrete antal af klager fra virksomheder, der er blevet opkrævet flere tusinde kroner for at have linket til Kraks hjemmeside via såkaldte dybe links.

Udover de konkrete sager arbejder han også på at få kommunikeret klare retningslinjer angående Kraks link-politik til alle selskabets ansatte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.